Hae
Ruokaturisti

Rankka lomamatka, jonka jälkeen olen loman tarpeessa

Loma lasten kanssa oli rankempi kuin odotin – sekä fyysisesti että henkisesti. Palasimme juuri viikon lomamatkalta, ensimmäiseltä rantalomalta koko perheen kesken. Minua ja miestäni vähän jännitti etukäteen, miten matkamme, ja etenkin lennot, sujuisivat 1,5-vuotiaan ja pian 4-vuotiaan kanssa. Olimme eniten huolissamme aikaisista lennoistamme, ja miten saisimme 1,5-vuotiaan Leonin pysymään paikoillaan edes nousun ja laskun aikana. Lennot meni loppujen lopuksi todella hyvin, sillä olin todella hyvin varautunut ja varustunut. Kirjoittelen tästä vielä myöhemmin lisää, ja kerron hyväksi havaitsemiani keinoja pienten vilkkaiden poikien viihdyttämiseksi lennolla.

 

 

Leon ja Joel ovat molemmat todella vilkkaita, eivätkä juurikaan aikaile puuhissaan. Pieni Leon ei viihdy kotonakaan hetkeäkään paikoillaan, ei edes sylissä. Hän ei koskaan kävele jos voi juosta, ja hänen perässään pysyminen käy kevyestä liikunnasta. Isoveli Joel istuu rauhassa jos tekee Legoja tai palapeliä, mutta muuten touhuaa koko ajan. En ollut jotenkin silti sisäistänyt mitä poikien vilkkaus tarkottaisi rantalomamme suhteen. Sain heti ensimmäisenä päivänä heittää hyvästit rantatuolissa löhöilylle, tai altaan reunalla istuskelulle. Kuvittelemani pitkät kreikkalaiset illalliset vaihtuivat myös pikaisiin illallisiin, joilla yritän houkutella Joelia takaisin pöytään odottamaan kunnes muutkin ovat syöneet.

 

Poikien lomamuoti – UV-asut, UV-hatut ja SlipStopit

 

Kadehtien katselin niitä lapsia, jotka istuivat aurinkotuolissa tai lasten altaassa paikoillaan jopa tunnin leikkien omilla leluillaan iloisesti. Vaikka Leonilla oli vaikka mitä vesileluja, kellukkeita ja minä viihdyttämässä häntä altaassa, hän jaksoi viihtyä siellä minuutin, jonka jälkeen lähti taapertamaan ympäri allasaluetta. Jouduimme siis mieheni kanssa aina jakaantumaan niin, että toinen oli Leonin ja toinen Joelin pari. Kumpikin poika kun on sellaisessa iässä ettei pärjää ilman valvontaa hetkeäkään, etenkin kun meidän hotellimme alueella oli niin paljon altaita. Sellainen vinkki, että kannattaa hankkia SlipStopit mukaan reissuun. Vaikka Joel juoksi kielloistani välittämättä ympäri allasaluetta, hän ei kertaakaan edes meinannut liukastua. Näin muutaman lapsen muksahtavan takamukselleen, sillä ja meidän pojan vauhdin tuntien, he olisivat kaatuneet takaraivolleen. Olin todella tyytyväinen, että sain alkuvuodesta SlipStopilta pojille tossut, sillä ne olivat reissussa yhtä tärkeässä roolissa kuin poikien UV-puvut.

 

Päiviin mahtui onneksi myös seesteisiä hetkiä

 

Olemme aina matkustaneet mieheni kanssa todella paljon, ja naureskelimme iltaisin lasten mentyä nukkumaan, ettei yksikään reissu ole ollut näin rankka. Ei edes se kerta kun olimme vatsataudissa Borneolla. Olimme Joelin vauvavuotena Thaimassa kolme viikkoa ja Israelissa pari viikkoa, ja nuo reissut olivat todella onnistuneita ja rentouttavia. Tällä reissuilla jouduimme olemaan koko ajan super valppaana, ettei hurjapäillemme tapahdu mitään vieraassa, eli arvaamattomassa ympäristössä, joka oli sekä henkisesti että fyysisesti melko rankkaa. Meillä oli siitä huolimatta todella hauskaa, ja oli ihana nähdä miten pojat nauttivat meressä oleskelusta ja uusista elämyksistä. Saimme lapset joka ilta yhdeksän aikaan nukkumaan, ja saimme onneksi levähtää pari tuntia ja rentoutua terassilla kahdestaan itkuhälyttimen kanssa istuskellen. Olimme ennen matkaa ajatelleet lähteä helmikuussa jonnekin vähän kauemmas reissuun, mutta täytynee odottaa matkan varaamista kunnes aika on kullannut kesälomareissumme muistot.

 

Onko sinulla kokemuksia rentouttavista lomamatkoista alle kouluikäisten kanssa?

 

Lue myös: Pakettimatka – jokaisen lapsiperheen väistämätön kohtalo

 

8 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Voitko tehdä taas postauksen lasten vaatteista? Ja omat lomavaatteesi? ? Myös kiinnostaa miten ruokailut sujui reissussa?

  • Nina ja minit kirjoitti:

   Katselin kuvia, niin musta ei taida olla yhtään kuin uikkareissa ? Mutta poikien kesävaatteista voisinkin kirjoittaa. Ruokailu oli helppo kun oli aina buffa, paitsi parina kertana kun käytiin muualla ravintolassa ?

 2. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Haha kiitos tästä :D! Samaistun, aina loma lasten kanssa ei ole pelkkää hattaraa. Me käytiin helmikuussa lasten (silloin 1v 7kk ja 5v) kanssa Egyptissä. Taapero sairastui vatsatautiin ja esikoinen oksensi paluumatkalla päällensä. Että ei pelkkää rentoilua, vaikka saatiin miehen kanssa kyllä jaettua juttuja onneksi niin, että ennätin myös ottaa aurinkoa ja lukea kirjaa paikallaan 🙂

  https://blogit.terve.fi/fitfatmama/taaperon-kanssa-budapestissa/
  kuvastaa hyvin meidän stressaavaa ulkomaanreissua kun lapsia oli alle 2-vee kaupunkilomalla 😀

  • Nina ja minit kirjoitti:

   Voi ei, matkalla sairastelu olisikin tästä vielä puuttunut ? Me ei pystytty vielä jakamaan vastuuta kun pojat juoksi eri suuntiin, mutta ehkä parin vuoden päästä ?

 3. Tuisku kirjoitti:

  Kokemusta on ja otetaan nykyään isovanhemmat mukaan reissuun, vaikka se itselle henkisesti vähän rankkaa onkin. Silti loma isolla porukalla on parasta, kaikille. Vastuuta voi jakaa. Suosittelen!

  Simppeli majoitus/hotelli on myös hyvä. Helposti hahmotettavissa oleva tila on lapsille jees.

 4. Katariina kirjoitti:

  Kuulostaa ihan meidän lomalta?. Meillä vaan yksi vilkas 2-vuotias ja kaksi kouluikäistä lasta lisäksi. Älä inclusive kyllä helpottaa lapsiperheen lomailua kovasti. Käytiin välillä porrastetusti syömässä, että sai molemmat aikuiset syödä rauhassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *