Hae
Nina ja minit

Kikhernepasta sitruunalla ja valkosipulilla

Tein päivälliseksi niin maukkaan pastan kikherneistä, munakoisosta ja isosta kasasta mausteita, että itsekin yllätyin. Kikherneet tuntuivat pastassa todella mehukkailta, ja kaikki maut sopivat mainiosti yhteen. Sitruuna ja valkosipuli vahvistavat upeasti mietojen kikherneiden makua. Koska tämä vegaaninen kikhernepasta pääsee perheemme kiertävälle ruokalistalle, päätin jakaa reseptin myös kanssanne. Voit jättää munakoison pois, tai korvata sen esimerkiksi kesäkurpitsalla tai kukkakaalilla. Resepti on gluteeniton kun keität sen lisukkeeksi gluteenitonta pastaa.

 

SitruUnainen kikhernepasta

 

 

Mitä tarvitset:

  • 200g kikherneitä nesteessä
  • 100g munakoisoa
  • 1 pieni punasipuli
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 50g pinaatinlehtiä
  • 2 dl kasvislientä
  • Puolikkaan sitruunan mehut
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl kuminaa
  • Ripaus mustapippuria ja suolaa

 

 

Vaiheet:

  1. Tee esivalmistelut: silppua punasipuli, pilko munakoiso kuutioiksi, murskaa valkosipulin kynnet, kuori sitruunankuorta, purista sitruunan mehut erikseen talteen ja huuhtele kikherneet nesteestä.
  2. Lämmitä paistinpannu korkealle lämmöle, ja kaada oliiviöljy pannulle. Lisää pannulle silputtu punasipuli, valkosipuli, kumina, pippuri, (suola) ja sitruunan kuori.
  3. Paista seosta muutama minuutti, kunnes sipuli ja valkosipuli pehmenee. Alenna lämpötilaa ja lisää kikherneet ja pilkottu munakoiso pannulle. Paista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes kikherneet ovat saaneet hieman väriä.
  4. Lisää kasvisliemi ja sitruunamehu pannulle, ja anna kiehua kunnes kastike on hieman kiehunut kasaan (alle 10 minuuttia).
  5. Keitä perheenne lempipastaa pakkauksen ohjeen mukaan,
  6. Kaada vielä lämpimän kastikkeen sekaan huuhdellut pinaatinlehdet, ja keitetty pasta. Sekoita kunnolla ja tarjoa perheellesi!

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa myös: Syntisen hyvä savulohipekonipasta vartissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *