Hae
Ruokaturisti

Nopea arkiruoka haussa? – 3 vartissa valmistuvaa reseptiä

Yksi blogini suosituimmista tai ainakin haetuimmista hakusanoista on nopea arkiruoka. Tuntuu, ettei arkisin ole missään nimessä 20 minuuttia aikaa enempää ruoanlaittoon, eikä aina ehdi valmistelemaan seuraavan päivän päivällistä edellisenä iltana. Kokosin alle kolme vartissa valmistuvaa arkiruokareseptiä, jotka meillä ovat ahkerassa käytössä. Mitä teillä syödään kun on kiire?

 

1. Sitruunainen kikhernepasta

 

Pastat ovat aina nopeita, ja tämä pehmeän makuinen kikhernepasta ei tee poikkeusta sääntöön. Pidän silti siitä, ettei tämä pasta vaikuta hätäpäissään vartissa tehdyltä. Kikherneistä tulee täyteläisen pehmeitä, eikä pasta maistu sitruunalta. Sitruuna tukee upeasti kikherneitä, aivan kuten hummuksessakin. Kikherneissä on paljon proteiinia, kalsiumia ja folaattia, ja loistava tapa korvata eläinperäisiä proteiininlähteitä.

 

Lue resepti:  Kikhernepasta sitruunalla ja valkosipulilla(vegaaninen)

 

2. Kermainen katkarapukastike riisillä

 

 

Tämä katkarapukastike on meidän perheen luottoresepti kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on se, että ruoan laittamiseen menee 15 minuuttia, eikä tarvitse pilkkoa kuin kesäkurpitsaa. Ja toinen syy on se, että kumpikin poika syö tätä aivan mielettömän hyvällä ruokahalulla. Meillä on pakasteessa aina katkarapuja ja soijapapuja hätävarana, jos emme keksi mitään muuta kokattavaa. Taaperomme rakastaa edamame- eli soijapapuja. Siksi tykkään laittaa niitä vähän joka ruokaan. Hän kuitenkin nirsoilee sipulin kanssa, joten en ole tähän ruokaan sitä sotkenut.

Lue resepti: Kermainen katkarapukastike riisillä

 

3. Itsetehty Italianpata kasvisversiona

 

 

Italianpata on klassinen lasten lemppari ja arjen pikaruoka. Moni ostaa valmispussin kaupasta, ja lisää vain jauhelihan tai soijarouheen. Päätin kuitenkin tehdä pojillemme itsetehdyn italianpadan kasvisversiona. Korvasin jauhelihan hyvin maustetulla soijarouheella, ja jätin paprikan pois sillä en jaksa nyppiä niitä pois nirsoilevan 4-vuotiaan lautaselta. Italianpatani sai hyvän vastaanoton, 2-vuotias hoki ”hyvää, hyvää!” ja 4-vuotias pyysi, jos voisin tehdä italianpataa joka päivä. Ja mikä parasta, itsetehdyn italianpadan valmistuksessa ei mennyt kauempaa kuin valmisversion kanssa puuhaillessa, ja ruoan saa vartissa pöytään.

Lue resepti: Itsetehty Italianpata (vegaaninen)

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa jälkiruoaksi nopea piirakka: Vaniljainen mustikkapiirakka neljästä raaka-aineesta

 

2 kommenttia

  1. Ninnukks kirjoitti:

    Nam. Mitä teillä syödään aamuisin/iltaisin? Voitko tehdä postauksen lasten kevätvaatteista?
    ?

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Pojat syö aamuisin kaurapuuroa ja iltaisin leipää ja jugurttia tai muroja ? Kevätvaatteisiin ei olla vielä siirrrytty, mutta pistän korvan taakse ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *