Hae
Ruokaturisti

Vaniljainen mustikkapiirakka neljästä raaka-aineesta

Uskoisitko, että tämä vaniljainen mustikkapiirakka syntyy vain neljästä raaka-aineesta? Tästä ei mustikkapiirakan teko menee enää helpommaksi, etkä tarvitse muita tarvikkeita kuin kulhon ja vispilän.  Lopputuloksena on mehevä piirakka, joka ei kaipaa kylkeensä edes vaniljakastiketta. Piirakka on todella helppo tehdä, etenkin kun käyttää valmista murotaikinapohjaa. Jos kuitenkin haluat tehdä muropohjan itse, suosittelen Annin Uunissa -blogin muropohjareseptiä. Katso siinä tapauksessa paistoaika reseptistä. Tein viimeksi piirakan niin, että korvasin puolet mustikoista keskikokoisella omenalla ja piirakka onnistui aivan yhtä hyvin.

 

vaniljainen mustikkapiirakka

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 paketti murotaikinaa
  • 200g pakastemustikoita
  • 300g vaniljarahkaa
  • 1 kananmuna

 

Mustikkapiirakka: vaiheet

 

  1. Painele sulanut taikina tasaisesti piirakkavuokaan.
  2. Ripottele puolet mustikoista taikinan päälle.
  3. Vatkaa vaniljarahka ja kananmuna tasaiseksi seokseksi. Kaada seos mustikoiden päälle vuokaan.
  4. Ripottele loput mustikat rahkaseoksen päälle.
  5. Paista mustikkapiirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.
  6. Tarjoile jäähtyneenä ja nauti!

 

Koska tämä piirakka on niin helppo tehdä, tämä toimii aivan loistavana keittiötreeninä lapsille. Teimme tämän kerran 4-vuotiaamme johdolla, ja ensi kerralla hän voisi varmaan tehdä tämän jo itsenäisesti. Kunhan vain vahdin ettei mustikat pääse karkaamaan pitkin pöytiä ja lattioita.

 

hyviä herkutteluhetkiä!

 

Kokkaa myös: Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *