Hae
Ruokaturisti

Mausteinen herkkuriisi, jota kokeiltuasi et enää keitä riisiä

Meillä syödään usein riisiä, ja valmistan sen yleensä riisinkeittimessä. Riisistä tulee silti välillä aavistuksen verran raakaa, ja välillä vetisen ylikypsää. Ja vaikka riisin saisi keitettyä täydelliseen kypsyysasteeseen, onhan se silti melko mautonta. Jos painit samojen haasteiden kanssa, niin kokeile tätä suussasulavaa uunissa valmistettua riisiä. Mausteinen herkkuriisi on aina täydellisen kypsää, aromirikasta ja niin herkullista, ettei se edes kaipaisi mitään muuta kylkeensä. Proteiinin takia paistan usein kylkeen lohta, tofua tai falafel-pyöryköitä. Herkkuriisi sopii oikeastaan minkä kanssa tahansa, löydä itse perheellenne sopivin makuyhdistelmä! Reseptiin tulee paljon valkosipulia, ja uunissa muhineet puolikkaat valkosipulinkynnet maistuvat aivan ihanilta, mutteivät tee uuniriisistä silti liian valkosipulista.

 

Mausteinen herkkuriisi uunissa (4-6 hengelle)

 

Riisikansi kätkee alleen rikkaan makumaailman

 

Mitä tarvitset:

  • 300 g riisiä
  • 600 g kirsikkatomaatteja
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 punasipulia
  • Puolikas nippu korianteria, persiljaa tai basilikaa
  • 1 rkl Ceylon-kanelia tai 1 tl kanelia tai 2 kanelitankoa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 6 dl vettä

 

 

Vaiheet:

  1. Pese tomaatit, kuori ja pilko punasipulit, sekä kuori valkosipulit ja leikkaa ne puoliksi pituussuunnassa.
  2. Asettele tomaatit, sipulit, yrtit ja mausteet uunivuokaan (n. 20*30 cm), ja kaada niiden päälle oliiviöljy.
  3. Paista kasviksia 175 asteisen uunin keskitasolla tunnin ajan.
  4. Kun tomaatit ovat pehmentyneet uunissa, ota vuoka ulos uunista ja nosta uunin lämpötila 220 asteeseen.
  5. Ripottele tomaattien päälle raaka riisi, äläkä sekoita lainkaan. Kaada lopuksi riisin päälle kiehuva vesi (6 dl).
  6. Peitä uunivuoka tiiviisti foliolla ja anna paistua uunin keskitasolla vielä 30 minuuttia.
  7. Kun otat uuniriisin uunista, anna sen levätä vielä kymmenisen minuuttia folion alla.
  8. Ota folio pois, ja sekoita riisi kevyesti ja koristele lautasella vielä tuoreella korianterilla, persiljalla tai basilikalla.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Meidän perheen uusi hittiruoka: kermainen linssilasagne

 

11 kommenttia

  1. Ninni kirjoitti:

    Oi nam!

  2. Ulla kirjoitti:

    Olen tehnyt jo monta kertaa, kiitos! Todella hyvä uuniriisi ja kokonaiset tomaatit toimivat hyvin tässä.

  3. Shopia kirjoitti:

    Super hyvää, teen varmasti jatkossakin!

  4. suvi kirjoitti:

    toimiskohan tämä puuroriisillä tai risottoriisillä?

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Hmmm, en ole koskaan kokeillut. Eikös ne tarvitse paljon enemmän nestettä kuin normaali riisi? Jos testaat, kerro miten onnistui!

  5. Vegex kirjoitti:

    Tämähän lienee vähän muunneltu resepti Ottolenghin Simple-kirjasta. Alkuperäisen reseptin lähde olisi varmaan kohteliasta mainita? 🙂

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Kiitos! En ole kuullutkaan tästä, googlettelemalla löysin muitakin kokeilemisen arvoisia reseptejä 🙂 Sain tämän reseptin äidiltäni, ja olin sitä jo hieman tosiaan muokannut.

  6. Pirjo S. kirjoitti:

    Hei, upea uusi tapa valmistaa riisiä. Makuasioita, älä loukkaannu, itse en pitänyt kanelista ja kokeilen ensi kerralla vaikkapa kurkumaa sen tilalle. Kiitos, kokeilen varmaan muitakin reseptejäsi. ???

  7. Jake kirjoitti:

    Tein risottoriisilä. Toimi, nestemäärä Ok.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *