Hae
Ruokaturisti

Leikkejä 11 kuukauden ikäisen vauvan kanssa

 

Kuten postauksessani Leikkejä kuukauden ikäisen vauvan kanssa lupasin, suomennan ja tiivistän teille joka kuukausi ”Your baby’s first year week by week”- kirjasta kuukauden vauvaleikit. Meillä on enää kuukausi vauvavuotta jäljellä. Ihan kauheaa, tuskailinkin tästä jo edellisssä kirjoituksessani. Leon nousee nykyään koko ajan kaikkea vastaan seisomaan, ja ottaa sivuaskelia sohvanvierttä pitkin. Hän on niin paljon aktiivisempi kuin veljensä oli aikoinaan, ja uskon että hän kävelee jo ennen 1-vuotis synttäreitään. Hän on jo sanonut muutaman kerran “hei, hei” vilkuttaessaan ovella, ja “papa”, mutta en ole ihan vakuuttunut vielä että oikeasti tarkottaisi isäänsä.

 

Nyt on aika uusille leikkivinkeille, ja tämä onkin leikkivinkkisarjan toiseksi viimeinen osa. Vauvasi nauttii kun jaksat ihastella hänen monia uusia taitojaan, ja kannustat häntä aina yrittämään uudelleen. Leonin ylpeän seisontakuvan alla kirjan leikki-ideat 10-11 kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Merkitsin tuttuun tapaan Leonin lempparit sydämellä ?

 

 

Viikko 41


– Vauvasi rakastaa tehdä erilaisia ääniä. Voit laittaa maissinjyviä tai riisiä läpinäkyvään pulloon, jossa on kierrettävä korkki. Kun olet täyttänyt pullon puolilleen, sulje korkki niin ettei vauvasi saa sitä irti. Näytä hänelle miten pulloa ravistellaan, ja anna vauvasi ravistella pullo itse. Rullatkaa pulloa lattiaa pitkin, ja tutkikaa miten maissin- tai riisinjyvät liikkuvat pullossa. 
– Rohkaise vauvaa matkimaan sinua, se auttaa häntä oppimaan uusia taitoja. Voit keksiä miltei mitä tahansa, ja pyytää vauvaasi matkimaan. Tässä muutama esimerkki: Hakkaa kattilaa puulusikalla, avaa ja sulje suusi, näytä kieltäsi, kosketa toista korvaasi, päristele suullasi tai pudista päätäsi. Kun esimerkiksi näytät kieltäsi, rohkaise vauvaa tekemään samoin. Toista niin kauan, että vauvasi yrittää tai vaihda aktiviteettia. Kehu ja hali vauvaasi, kun hän matkii sinua. 

 

Viikko 42


– Suurin osa vauvoista tykkää, kun heitä kutittelee. Voit kutitella vauvaasi kevyesti sormenpäilläsi, tai vaikka silkkinauhalla. Kuljeta sormenpäitäsi kevyesti vauvasi jalkapohjissa, selällä ja käsivarsia pitkin. Kannusta vauvaasi myös kutittamaan sinua. ?
– Nimeä vauvasi vartalon osia, voit vaikka keksiä itse lorun näistä. Vauvallesi on hyödyllistä oppia kehon osat, ja tämä on kiva leikki esimerkiksi vaipanvaihdon tai kylvyn yhteydessä. Voit myös lorutella mihin eri kehon osia käytetään, kuten suulla syödään, jaloilla kävellään ja korvilla kuunnellaan.
 

Viikko 43


– Laske vauvasi sormia ja varpaita. Ota vauvasi käsi käteesi, ja koske jokaista sormea kun lasket ne. Voit myös keksiä jonkun lorun. Toista sama varpaille. Leon rakastaa myös ”Harakka huttua keittää”-lorua, vaikka siinä ei lasketakaan. ?
– Tee vauvallesi turvallinen esterata. Tyhjennä olohuoneen lattia, ja kasaa sinne erikokoisia tyynyjä, rullalle laitettu viltti ja muista esteitä joiden yli vauvan on helppoa ja turvallista kontata. 
 

Viikko 44


–  Keittiön laatikoista löytyy vauvan mielestä kaikkea mielenkiintoista. Poimi vauvallesi kaapeista puisia tai muovisia kauhoja, mittakuppeja ja kulhoja. Näytä vauvallesi mitä kaikkea niillä voi leikkiä. Toinen vaihtoehto on tyhjentää alin laatikko tavaroista, ja kasata alimpaan vain vauvalle turvallisia vempaimia, jolloin hän voi itse availla laatikkoa ja tutkia löytämiään aarteita. Näin saat itse kokkailtua rauhassa ja pidettyä pienen touhukkaan näköpiirissäsi. ?
– Mene vauvaasi piiloon oven, sohvan tai vaikka verhon taakse. Huutele vauvaasi nimeltä ja kurkista hieman piilostasi. Mene takaisin piiloon ja huuda häntä uudelleen. Jatka puhumista kun vauvasi tulee luoksesi. Kun hän löytää sinut, ilahdu ja kehu vauvaasi kun hän löysi sinut. Tämä on Leonin ehdoton lemppari, ja hän kikattaa aina katketakseen ?

 

IHANIA LEIKKIHETKIÄ MAAILMAN TÄRKEIMMÄN kanssa!

 

Jos kaipaat lisää leikkivinkkejä, lue myös aiemmat postaukseni aiheesta:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *