Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Kokemuksia crosstrainerista – Liikuntaa kotitoimistolle jumittuneelle

Kaupallinen yhteistyö: Kuntokauppa.fi

Kuten moni toimistotyöntekijä, minäkin jäin miltei täysipäiväisesti kotitoimistolle maaliskuun puolessa välissä. Havahduin kesän lopulla siihen, että ns. koronakiloja oli kertynyt maaliskuusta lähtien huimat kahdeksan. Toisaalta ei mikään ihme, sillä arkiliikunta on jäänyt miltei kokonaan pois klo 8-17 välillä. Päätin siksi elokuussa ottaa tavaksi käydä palaverikävelyillä tai nipistää 20 minuutin kävelylenkin joka päivään tauottamaan työntekoa. Tämä sujuikin ihan kivasti, kunnes illat alkoivat kylmenemään ja pimenemään. Koska en ole käynyt kevään jälkeen salillakaan, kaikki aerobinen liikunta on käytännössä tippunut nollaan. Mietin mahtuisiko meille työhuoneeseen jokin pieni stepperi tms. Lempilämmittelylaitteeni salilla on aina ollut crosstrainer ja niinpä aloin googlettelemaan kokemuksia crosstrainerista. Päädyin lukemani perusteella siihen, että crosstrainer on monipuolisin ja tehokkain kotikuntolaite. Sain Kuntokauppa.fi kuntoilutarvikekaupalta testiin pieneen tilaan menevän, pystyrunkoisen Fitnord Hiker 500F Crosstrainerin. Tukeva etuvetoinen crosstrainer mahtui juuri ja juuri työhuoneeseemme ja tuntuu askelpituudeltaan aivan samalta kuin se, jolla olen treenannut salilla.

 

Kokemuksia crosstrainerista kahden viikon perusteella

 

 

Koska yhtenä tavoitteenani on korvata etätyöskentelyn myötä jäänyt arkiliikunta, olen treenannut crosstrainerillä päivittäin. Olen ottanut tavaksi jolkotella 10 minuuttia kevyttä vauhtia joka aamu, sillä sen verran kävelisin toimistollekin. Kotiovelta ratikalle ja toimistolle lähimmältä pysäkiltä kilometrejä kertyi yhteensä 1,5 yhteen suuntaan. Sen lisäksi meillä on todella iso toimistorakennus, joten päivässä kertyi noin 4000 askelta vain toimistolla kävellessä. Pidin huvikseni askelmittaria kotona yksi päivä, ja normaalina työpäivänä kertyneen 6000 askelen sijaan sain niitä kasaan hyvällä tuurilla 1500 etätyöpäivän aikana. 30 minuutin crosstrainer-treeni tuo mittarin mukaan askelia noin 3400.

 

 

Olen aamuisten minitreenien lisäksi vetänyt neljänä päivänä viikossa kunnon 30 minuutin intervallitreenin. Fitnord Hiker 500F crosstrainerissa näitä HIIT-ohjelmia on melkein kymmenen, ja olen vaihdellut niiden välillä fiiliksen mukaan. Crosstrainerissa on sähkömagneettivastus ja vastuksen säätäminen on vaivatonta. Vastustasoja on yhteensä 32 ja ohjelmia huimat 24, eli ihan nopeasti crosstrainailuun ei pääse kyllästymään. Olen kovemman treenin vastapainoksi polkenut kahtena päivänä viikossa puolisen tuntia tasaisella, alhaisemmalla sykkeellä, imitoiden reipasta kävelyä. Olen toisinaan myös ollut passiivisemmassa Teams-työpalaverissa kuulokkeet korvilla crosstrainerilla, tosin tällöin miltei ilman vastuksia jotta puhe kulkee.

 

 

FitNord Hiker 500F Crosstrainer tuntuu käytössä todella miellyttävältä. Se on tukeva eikä se natise. Salilla joudun välillä vaihtamaan crosstraineria kun tulen aivan hulluksi jos se natisee tai kolisee. Crosstrainerissani on tarpeeksi pitkä askelpituus (51 cm), ja Kuntokauppa.fi verkkosivuilla sitä verrataankin hiihtoliikkeeseen, jossa takareiden ja pakaran lihaksen aktivoituvat tehokkaasti. Crosstrainer vie tilaa noin 160 cm, joka on vähemmän kuin moni muu crosstainer. Vaikka se painaakin 81 kiloa, sen siirtäminen on helppoa siirtopyörien ja käsikahvan avulla. Raahasin crosstrainerin itse työhuoneesta olohuoneeseen kuvattavaksi, sillä en olisi saanut siitä meidän pienessä työhuoneessa kuvaa koko komeudessaan.

 

Mitä toivon saavuttavani kolmessa kuukaudessa?

 

 

Olen polkenut Fitnord Hiker 500F Crosstrainerilla tosiaan miltei päivittäin pari viikkoa – olen pitänyt viikossa vain yhden lepopäivän ja tehnyt neljänä päivänä viikossa rasvaa polttavan HIIT-treenin crosstrainerilla. Uskon, että jos (ja kun) jatkan samaa tahtia helmikuulle asti, huomaisin muutoksia yleisen virkeystasoni lisäksi painossani, kunnossani ja olettaisin pientä kiinteytymistäkin näkyvän. Nyt huomaan jo, että jaksan saman treenin paljon paremmin kuin crosstrainerin saatuani ja vaakakin näyttää 1,5 kiloa vähemmän. Otin itsestäni varmuudeksi marraskuun alussa lähtömitat ja tein kuntotasotestin FirstBeat mittarilla. Aion ottaa uudet mitat ja uusia kuntotestin kun kolme kuukautta on kulunut, ja kerron teillekin sitten miten kävi. Jännää!

 

Millä olet korvannut etätyöskentelyn arkiliikuntavajeen?

 

Lue myös: Kokemuksiani pätkäpaastosta (intermittent fasting)

 

Kaupallinen yhteistyö: Kuntokauppa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *