Hae
Ruokaturisti

Vegaanihaaste – Miksi lähdimme mukaan?

Mieheni ehdotti joulukuun lopulla, että lähtisimme tammikuuksi mukaan Vegaanihaasteeseen. Koska olen jonkin aikaa jo miettinyt vegaaniruokavalion testaamista, minua ei tarvinnut yhtään houkutella mukaan. Mehän emme ole syöneet lihaa vuosiin, mutta syömme mereneläviä ja juustoja. Vegaanihaaste toi siis eniten haasteita maitotuotteiden kannalta. Maito vaihtui koko perheelle kauramaitoon kun aloin imettämään esikoistamme, mutta juustoista kieltäytyminen on tuntunut ylitsepääsemättömän vaikealta. Nyt odotan innolla kaipaanko juustoja enää lainkaan vegaanisen tammikuun jälkeen, vai pääsisinkö niistä eroon kuten lihastakin.

 

Välimerellinen pastasalaatti

Mistä vegaanisista ruokalajeista uneksin ennen haastetta?

Aloin heti miettimään mitä kaikkea hyvää voisimme kokkailla tammikuussa. Mieleeni tuli guacamole, falafelit hummuksen kera, vuustoinen linssilasagne, itämainen nyhtökauranuudelisalaatti ja tofu sataykastikkeella. Nykyään on niin helppoa olla vegaani, jokaisesta ravintolasta saa taatusti vegaanisen vaihtoehdon. Haaveilin ravintoloiden Beyond Meat hampurilaisista, Vöner-pitasta ja jopa McVegan ateriasta. Lisähaasteen vegaaniseen tammikuuhumme tuo kuitenkin se, että olemme sopineet syövämme ulkona vain kerran viikossa poikien uimakoulun jälkeen. Saan siis unohtaa kaikki ihanat vegaaniset mättömussutukset, ja keskittyä kokkailuun. Onneksi toimistollani on yksi kasvisravintola, josta saa aina pyydettäessä vegaanisen vaihtoehdon. Työpaikkaruokailu ei siis tule olemaan tammikuussa minulle minkäänlainen ongelma, toisin kuin miehelleni.

 

Beanit-wrapit guacamolella

 

vegaanihaaste: Mitä olemme tähän mennessä syöneet

Olemme nyt siis syöneet vegaanisesti hurjat kolme kokonaista päivää. Ensimmäisenä päivänä tein lounaaksi kikhernecurrya riisillä ja päivälliseksi. Eilen tein poikien rakastamaa vegaanista italianpataa. Tänään söin lounaaksi lehtikaalipohjaisen salaatin avokadoilla, paprikalla, tomaateilla ja Boltsi-pyöryköillä. Kävimme poikien uimakoulun jälkeen McDonaldsissa syömässä McVeganit. Olemme siis pärjänneet varsin hyvin, etenkin kun löysin kaupasta aivan ihanan vegaanisen levitteen, joka maistuu aivan Oivariinilta. Viikonloppuna aiomme tehdä ainakin mausteisen linssipadan, omenapaitoksen vaniljakastikkeella ja savutofukiusausta uunissa. Tammikuussa blogissa luvassa siis ainoastaan vegaanisia reseptejä!

 

Onko muita Vegaanihaasteeseen osallistuvia?

 

Löydät blogini vegaaniset reseptit vegaaninen-tunnisteella

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *