Hae
Ruokaturisti

Tanssitunnilla 10 tyttöä ja poikani – Onko tanssi tyttöjen harrastus?

Ilmoitin esikoisemme Joelin syksyllä tanssitunneille. Hän on hurjan aktiivinen kolmevuotias, ja tarvitsi uuden harrastuksen loppuneen sunnuntaijumppansa tilalle. Meillä oli eilen ensimmäinen tanssitunti, ja saavuimme hyvissä ajoissa odottelemaan tunnin alkamista. Siinä istuessamme huomasin, että kaikki muut pienet tanssijat olivat tyttöjä. He vaihtoivat iloisesti päälleen mitä ihanimpia pinkkejä tanssimekkoja, ja odottivat innoissaan tunnin alkua. Säälitti Joelin puolesta, jolla sattui olemaan päällään tylsän harmaat housut ja mielikuvitukseton harmaaraidallinen paita. Muut lapset ihastelivat toistensa mekkoja, ja odottivat innoissaan tunnin alkua.

 

 

’Joel voi lainata jompaa kumpaa mun hörsylämekoista, mulla on niitä kaksi!’ tarjosi hurjan suloinen, ajattelevainen tyttö, kun odottelimme tanssitunnille pääsyä. Joelia ujostutti uusi harrastus liikaa, että olisi tarttunut tarjoukseen. Mietin jo itse, että nythän voin ostaa Joelille vihdoin sen pinkin Ryhmä Hau -mekon mitä hän aina hypistelee kaupassa. En ole aiemmin keksinyt sille oikein mitään paikkaa missä sitä tulisi käytettyä. Mutta hetkonen. Jos ostan Joelille mekon tanssitunneilla, lähetän aivan väärän viestin. Jos myös Joel pukeutuu mekkoon tanssitunnille, ilmaisen että mielestäni tanssiminen vaatii mekon, eikä siis ole pojille täysin sopiva harrastus. En missään nimessä halua lasteni sukupuolen määrittelevän heidän lelujaan, ystäviään tai harrastuksiaan. Kuten se ei määrittele esimerkiksi heidän ruokavaliotakaan tai päivärytmiään. Onneksi Joelia ei näyttänyt muiden vaatteiden ihastelu haittaavan, ja hän löysi tutun päiväkotikaverinsa jonka kanssa oli kiva mennä käsi kädessä tunnille.

 

Pyöräily on pojillekin sopivaa puuhaa

 

Me vanhemmat jäimme salin ulkopuolelle odottelemaan, ja lasten nauru kuului eteiseen asti. Mietin siinä samalla, miksi tunnilla oli 10 pientä tyttöä ja vain yksi poika. Kyseessä ei siis ole balettitunti, tai muu josta olisin itse vanhempana päätellyt kyseessä olevan ’tyttöjen juttu’. Joelilla on ollut neljä harrastusta tähän mennessä, ja jokaisessa on ollut tyttöjä ja poikia melko samassa suhteessa. Sääli, jos pojilta jää tanssin riemu kokematta vain sukupuolen takia. Tanssi on mielestäni todella hyvä harrastus kenelle tahansa, ja tukee loistavasti Joelin muskariharrastusta. Joel tanssii mielellään, eikä minua häiritse uuden harrastuksen yllättävä tyttömäisyys. Enkä siis todellakaan aio korostaa sitä mitenkään Joelille, että muut tanssijat sattuvat olemaan tyttöjä. Ei meidän kolmevuotias onneksi vielä edes tunnu miettivän toisten sukupuolia. Niin topakasti hän kertoo aina Leonin olevan hänen pikkusiskonsa, kun joku sattuu aiheesta kysymään. Menemme viikonloppuna silti ostamaan Joelille vähän hauskemmat vaatteet tanssitunnille, jotta hänkin saa kokea tunnille valmistautumisen riemun muiden lasten kanssa ennen ensi viikon tanssituntia.

 

Oletteko törmänneet tyttöjen tai poikien harrastuksiin jo leikki-ikäisten kanssa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *