Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Ikimuistoinen Lapin loma: Nova Skyland Hotel Napapiirillä

Kaupallinen yhteistyö: Nova Skyland Hotel

Vietimme hiljattain viikonlopun Rovaniemen Napapiirillä, tunnelmallisessa Joulupukin Pajakylässä. Yövyimme upeassa Nova Skyland Hotellissa. Pajakylä sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Rovaniemen keskustassa, ja tarjosi meille niin paljon puuhaa ettemme edes poistuneet alueelta. Pojat olivat aivan haltioissaan lumesta, etenkin kun joka yö satoi lisää lunta. Nova Skyland Hotel lainaa vierailleen pulkat vierailun ajaksi, ja pääsimme liikkumaan niillä kätevästi paikasta toiseen. Vaikka välimatkat on melko lyhyet koko Pajakylän alueella, pulkat nopeuttivat liikkumistamme. Kotona lapsemme jaksavat juosta ympyrää vaikka kuinka kauan, mutta ulkona alkaa aina ruikutus siitä ettei jaksa kävellä. Oli ihanaa, kun saimme kuljettua reippaassa tahdissa eikä kellään ollut siirtymisien kanssa mitään haasteita. Pojat nauttivat kun pääsivät hotelliaamiaiselta pulkan kyydissä päivän seikkailuihin maisemista nauttien.

 

Hotellin omat porot

Nova Skyland Hotellin Metsänsyli-mökki poroaitauksen edustalla

 

Metsänsyli-huoneisto omalla saunalla

 

 

Nova Skyland hotellin Metsänsyli-mökki oli meille juuri täydellinen! Mökeissä (56m2) on tilava alakerta, jossa on takallinen olohuone, hyvin varusteltu keittiö, kylpyhuone ja sauna. Mökissä on koko seinän korkuinen ikkuna, josta oli kiva ihailla lapin luontoa ja lunta. Yläkerran parvella sijaitsi niin leveä parisänky, että mahduimme koko perhe nukkumaan siihen. Pojille oli tehty alakerran sohvalle lisävuode, mutta he halusivat nukkua kanssamme ylhäällä. Hotellilla on myös isompi huoneisto, 82 neliön kokoinen Metsänhenki, jossa on kaksi makuuhuonetta parisänkyineen sekä viisi sohvasänkyä olohuoneessa ja parvella.

 

Yläkerran makuuhuone

 

Oli aivan ihana päästä parin tunnin lumileikkien jälkeen oman mökin saunaan lämmittelemään. Ostimme pojille pillimehut Pajakylästä saunajuomaksi. Pojista oli myös hauskaa juosta saunasta kylpytakit päällä terassille lumessa tepastelemaan. Yhtenä iltana halusimme tosin viettää keskenämme rauhallisen saunaillan, ja menimme saunomaan vasta kun saimma pojat unten maille.

 

Koska Metsänsyli -mökissä oli oma keittiö liesineen ja astianpesukoneineen, keitimme pojille iltapuurot aina päivän päätteeksi. Olimme pakanneet Helsingistä mukaamme kaurahiutaleita, hedelmiä ja muita välipaloja mukaamme. Näin meidän ei tarvinnut lähteä aina mökistä ulos syömään, vaan saimme istuskella takkatulen ääressä. Jääkaapissa oli kätevä säilyttää kaurajuomat, poikien pillimehut ja oma saunasiiderini kylmässä.

 

Mitä tekemistä pajakylässä on

 

Napapiirin ylityspaikka ja Joulupukin toimisto

 

Koko Joulupukin Pajakylä on talvisin todella tunnelmallinen paikka! Alueella soi joululaulut ja joka puolella on kauniisti valaistuja kuusia. Me virittäydyimme joulutunnelmaan tapaamalla sen ainoan, oikean Joulupukin. Joulupukin luokse pääsee ilman sisäänpääsymaksua, kuvasta joutuu toki muutaman kympin maksamaan. Kävimme Tallitontun pihalla ruokkimassa poroja jäkälällä, silittelemässä lampaita ja ihmettelemässä laamoja ja alpakoita. Poikien mielestä ehkä eläinystäviäkin kivempaa oli pieni pulkkamäki grillialueen vieressä. Ostimme paikan päältä grillattavaksi makkaraa ja pillimehut. Pojat saivat laskea mäkeä monella erilaisella pulkalla sillä aikaa kun mieheni grillasi heille vieressä välipalaa. Jos olet Rovaniemellä, suosittelen ehdottomasti käväisemään, aivan ihana paikka!

 

 

Joulupukki on tuonut poronsa keskelle Pajakylää, Joulupukin Kammarin takapihalle. Joulupukin poroilla pääsee ajelemaan,  valittavana on eri pituisia poroajeluita ja -safareita. Ilman ennakkovarausta pääsee ajalemaan porojen kyydissä 400 metrin tai kilometrin pituisen lenkin. Ja jos haluaa safarille, se vaatii ennakkovarauksen.

 

hotellin aamupala

 

 

Minua kiinnostaa aina hotellin aamiainen ja olin lukenut Nova Skyland hotellin aamiaisesta kehuja ennakkoon. Ravintola oli todella sympaattinen, ja sopivan jouluinen. Aamiaisvalikoima ei ollut hirveän iso, mutta todella laadukas ja maistuva. Vaikken syö lihaa, sain silti koottua kunnon aamiaislautasen joka aamu. Aamiaisella oli variaatiota joka aamu. Lapset arvostivat aamiaisella erityisesti nakkeja, munakasta, croisantteja ja tuoreita hedelmiä. Plussaa todella hyvistä itseleivotuista leivistä ja runsaasta jälkiruokapöydästä.

 

Jälkiruokapöydän kakkutikkarit

 

Nova Skyland Restaurant tarjoaa lappilaista ruokaa modernilla otteella. 130-paikkainen ravintola on auki päivittäin klo 23.00 asto. Lounasaikaan on tarjolla runsas lounasbuffet, jonka kävimme syömässä yhtenä päivänä. Lounas oli erittäin kohtuuhintainen, lämpimiä pääruokia oli kahta vaihtoehtoa, salaatteja monta ja jälkiruokapöytä vielä runsaampi kuin aamiaisella.

 

 

Meidän pitkä viikonloppumme Nova Skyland hotellin vieraina oli enemmän kuin onnistunut. Pääsimme leikkimään lumessa, pulkkailemaan paikasta toiseen, nauttimaan Lapin luonnosta, tapaamaan yllättävän paljon poroja ja virittäytymään joulutunnelmaan. 4-vuotias kuopuksemme alkoi kirjaimellisesti itkemään tänään kun näki minun valitsevan kuvia blogiin, ja hän sopersi itku kurkussa, että haluaa takaisin Lappiin. Eiköhän meillä siis ensi talvena ole uusi vierailu Pajakylään suunnitelmissa!

 

Lumista Lapin matkaa!

 

Lue myös: Pitkä, luminen viikonloppu Napapiirillä

 

Kaupallinen yhteistyö: Nova Skyland Hotel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.