Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

eKoalan täysin muovittomat tuotteet lapsille

Kaupallinen yhteistyö: Kiddex ja eKoala

Saimme Kidexiltä testiin eKoalan BIOmuovista tehdyn lasten ruokailusetin ja ihanan värikkään eKaboo pinoamislelun. BIOmuovi valmistetaan luonnonmukaisista raaka-aineita kuten maissista, punajuuresta ja hirssistä. Se on siis täysin muoviton, ja ekologinen materiaali, ja sen voisi vaikka kompostoida. BIOmuovi on todella kestävä materiaali, vaikka se onkin 100% biohajoavaa. Voisin hyvin nähdä jonkun viherpeukalon käyttävän pinoamislelun kippoja istutusastioina. eKoalan tuotteet valmistetaan Italiassa, ja BIOmuovin lisäksi he valmistavat kasvipohjaisesta cashmeresta harsoja. Aivan huikea merkki siis, ja tällaisia innovaatioita tarvitsisimme lisää tähän muovilelujen ylikansoittamaan maailmaan.

 

eKoalan eKaboo pinoamislelu taustalla, ja ruokailusetti etualalla

 

Avasin saamani paketin kiinnostuneena, ja kääntelin eKaboo pinoamislelua kädessäni. Se tuntui aivan muovilta – hyvälaatuiselta, kestävältä muovilta. Annoin eKaboon mieheni käteen kun hän tuli töistä, ja esittelin hänelle muka juuri ostamaani Leonin uutta lelua. Mieheni oli vähän tuskissaan siitä, että olin ostanut muovia kun olimme juuri puhuneet siitä, että keskitymme jatkossa vielä enemmän puisiin leluihin.

 

Mitäs täältä löytyy?

 

Seuraavaksi annoin eKaboon yksivuotiaalle Leonille tutkailtavaksi. Ihanan värikkäät kupit oli pinottu sisäkkäin, ja asettelin ne riviin ylösalaisin lattialle häneen eteensä. Leon ei ihan heti hoksannut eKaboon ideaa, vaan nosteli kippoja ja katseli niiden sisään kiinnostuneena. Näytin hänelle miten niitä voi rummutella, sillä se on muskarista tuttua puuhaa. Leonista kaikkein hauskinta oli kuitenkin kun pinosin hänelle kipoista tornin, ja hän sai tökätä sen kumoon sormellaan. Myös Leonin isoveli oli kovin kiinnostunut eKaboosta rumpusettinä.

 

 

Seuraavaksi testiin pääsi eKoalan iloisen värinen BIOmuovinen ruokailusetti. Koko eKoala-sarja on käynyt läpi tiukat laboratoriotestit, jotka takaavat täyden myrkyttömyyden ja kemikaalittomuuden.  Ihana ajatus, että näin voi olla varma, että pikkuisen ruokailuhetket ovat täysin kemikaalittomia eKoalan astioiden kanssa. Erityisen tärkeää tämä on lastentarvikkeissa, jota päätyvät lapsen suuhun. Eli siis oikeastaan aivan kaikki lastentarvikkeet, jos kyseessä on hampaita tekevä pikkuinen kuten Leon.

 

eKoalan astiastoon kuului yksi laakeampi lautanen, yksi korkeareunaisempi, muki ja haarukka sekä lusikka. Leon on kokenut sormiruokailija, ja vasta harjoittelee aterimien käyttöä. Hän nappasi heti eKoalan haarukan ja lusikan käsiinsä, pyöritteli niitä hetken ja laittoi suuhunsa. Aterimet sopii todella hyvin käsiin, mutta ei niillä vielä Leonin taidoilla kyllä itseään ruokita. Astiat  voi huoletta laittaa mikroon, mutta ne tulee pestä käsin. Pesemme itse aina lasten ruokailualustat, nokkamukit tms muutenkin käsin, sillä tällöin niihin ei imeydy pesuaineita astianpesukoneessa.

 

Hmm, tämä haarukka on aika maukas!

 

eKoalan valikoimista löytyy myös BIOmuovista valmistettu potta, puruleluja, astiaston osat erikseen tai settinä, ja kasvipohjaisesta cashmeresta valmistettuja harsoja. Kiddexin maahantuomaa eKoalaa myydään tällä hetkellä seuraavat jälleenmyyjät: A-T LastenturvaA-T Lastenturva/Stockmann, Ecoboden, EcolifeEkosoppiKideco.fi, Lastentarvikeliike HuvikumpuLeikkikauppa.fi ja Viivi ja Vilpertti.

 

Lue myös muista testaamistamme ekologisista lastentarvikkeista:

 

KEMIKAALITTOMIA LEIKKIHETKIÄ!

Kaupallinen yhteistyö: Kiddex ja eKoala

3 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Hei,

  Postausideoita:

  – mamalookki viikon ajan.

  – ruokapäiväkirjat on aina hyviä

  – lempi lastenvaatemerkit ja perustelut

  – tämä äitiydessä yllätti

  – parisuhde pikkulapsiaikana

  – Myös postaus jossa sun 3 parasta aamu, väki, lounas, päivällinen ja iltapalaa olisi kiva! ?

  • sormetsuuhun kirjoitti:

   Hei ihanaa, kiitos! Taidanpa toteuttaa nämä kaikki, paitsi mamalookki on vähän haastava kun ei oo ketään joka ottaisi mun lookista päivisin kuvia ja kolmelta on jo pilkkopimeää 😀

 2. Nina kirjoitti:

  Jee. ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *