Hae
Ruokaturisti

Saksanpähkinällä täytetyt munakoisorullat (gluteeniton + vegaaninen)

Olimme joulukuussa Pietarissa, ja kävimme muutamaan otteeseen georgialaisessa ravintolassa syömässä. Todella monessa ruokalajissa oli munakoisoa, ja vielä useammassa saksanpähkinää. Söimme aivan täydellisen makuisia pähkinätahnalla täytettyjä munakoisorullia ja olen siitä lähtien halunnut kokkailla niitä kotona. Googlettelin kymmenisen reseptiä, ja yhdistelin niitä mieleni mukaan. Olin lopputulokseen niin tyytyväinen, että päätin jakaa  reseptin kanssanne. Nämä munakoisorullat tarjoillaan kylmänä, ja ovat mahtavia alkuruokia. Lisäksi nämä ovat gluteenittomia ja vegaanisia, joten sopivat hyvin juhlapöytään.

 

Saksanpähkinätahnalla täytetyt munakoisorullat

 

 

Mitä tarvitset

  • 1 iso munakoiso tai 2 pienempää, noin 600 grammaa
  • 150 grammaa saksanpähkinöitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl oreganoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Ripaus mustapippuria
  • Noin 5 rkl vettä

 

Uunissa paahdetut saksanpähkinät

 

vaiheet

  1. Levitä saksanpähkinät tasaisesti uunipellille ja paahda niitä uunissa 175 asteessa n. 7 minuuttia.
  2. Paahda korianterinsiemeniä miedolla lämmöllä pannulla muutama minuutti.
  3. Jauha siemenet, suola ja oregano morttelissa  jauhoksi, ja lisää lopuksi valkosipulinkynnet.
  4. Kun olet työstänyt valkosipulin ja mausteet tasaiseksi tahnaksi, ala lisäämään saksanpähkinöitä pikkuhiljaa sekaan.
  5. Kun olet saanut tasaisen massan, siirrä massa toiseen kulhoon.
  6. Lisää valkoviinietikka ja vaahterasiirappi massan sekaan, ja työstä tasaiseksi massaksi.
  7. Lisää lopuksi kuuma vesi pikkuhiljaa massan sekaan kunnes saat toivotun koostumuksen.
  8. Viipaloi munakoisot pituussuunnassa 1 cm paksuisiksi viipaleiksi, voitele oliiviöljyllä ja sirottele päälle hieman suolaa ja pippuria.
  9. Asettele munakoisoviipaleet uunipellille ja paahda noin 10-15 minuuttia per puoli  200 asteisen uunin keskitasolla.
  10. Anna munakoisoviipaleiden hieman jäähtyä, ja voitele ohut kerros saksanpähkinätahnaa koko pituudelta.
  11. Rullaa munakoisoviipaleet täytteineen ja kiinnitä cocktail-tikulla.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *