Hae
Ruokaturisti

Tabbouleh-salaatti, joka raikastaa minkä tahansa aterian

Värikäs tabbouleh-salaatti on libanonilainen salaatti, joka on lunastanut paikkansa meidän ruokapöydästämme. Etenkin kesällä yrttirikasta tabboulehia tulee tehtyä miltei aina kun näen kaupassa tuoretta minttua. Vaikka poikamme eivät  ainakaan vielä tabboulehista juurikaan välitä, teemme sitä usein itsellemme lisukkeeksi päivälliselle. Parhaimmillaan tabbouleh on lähi-idän keittiön herkkujen kuten falafelin lisukkeena, mutta sopii erinomaisesti esimerkiksi paistetun lohen, täyteläisen pastan tai tuhdin risoton kylkeen tuomaan ruokaan raikkautta ja väriä. Tabbouleh-salaatti on nopea tehdä, ja se säilyy hyvin kylmässä seuraavaan päivään. Tabbouleh-salaatti on itseasiassa parhaimmillaan kun se on saanut levätä muutaman tunnin jääkapissa ja maustua kunnolla.

Tabbouleh-salaatti

 

 

Mitä tarvitset:

  • 1 dl bulguria (tai kuskusia)
  • 1 dl vettä
  • Iso nippu tuoretta persiljaa
  • Iso nippu tuoretta minttua
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 kurkku
  • 5 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria

 

 

Vaiheet:

  1. Valmista bulgur tai kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pese yrtit, kuivaa ne ja silppua lehdet pieneksi silpuksi.
  3. Pese, kuori ja kuutioi kurkku.
  4. Pese tomaatit, poista niistä siemenkodat ja kuutioi tomaatit pieneksi.
  5. Sekoita bulgur/kuskus, yrtit, tomaatit ja kurkut kulhossa.
  6. Lisää salaatin sekaan sitruunamehu, oliiviöljy ja mausteet.
  7. Sekoita salaatti kunnolla, ja anna levätä vähintään puolisen tuntia ennen tarjoilua.

 

Tabbouleh-salaatti  sopii erinomaisesti falafelpyöryköiden ja hummuksen kylkeen

 

Hyvää ruokahalua!

Kokkaa tabboulehin kylkeen myös: Hummus resepti, jolla tehtyäsi et enää osta sitä valmiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *