Hae
Ruokaturisti

VUODEN 2019 LUETUIMMAT: Päiväkodin aloitus, lomailu ja painohaasteet

Jälleen vierähti yksi vuosi ohitse! Aika tuntuu menevän vuosi vuodelta nopeammin ja parhaiten ajan kulumisen huomaa lasten kasvamisesta. Olin vuoden alussa vielä Leonin kanssa kotona, ja palasin toukokuussa töihin mieheni jäädessä kotiin. Blogini luetuin postaus liittyikin juuri Leonin päiväkodin aloitukseen. Kokosin yhteen vuoden 2019 parhaat palat, tai siis luetuimmat kirjoitukseni. Vaikka Lastentarvikkeen kanssa yhteistyössä tekemäni postaus JetKids by Stokke lentolaukusta oli toiseksi suosituin, jätin sen pois ettei mene kaupallisen yhteistyön puolelle.

 

Ensimmäinen päivä päiväkodissa

 

Ensimmäiset viikot päiväkodissa

Kirjoitin syyskuussa Leonin päiväkodin aloituksesta. Leon oli aloittaessaan 1v 9kk, kun taas hänen isoveljensä oli aloittaessaan jo 2-vuotias.  Leon aloitti samassa päiväkodissa kuin isoveljensä, joka helpotti aloitusta. Päiväkoti ja sen hoitajat olivat siis Leonille jo tuttuja, sillä hän oli usein mukana viemässä ja hakemassa Joelia päiväkodista. Silti Leonin päiväkodin aloitus sujui aivan eri tavalla kuin veljensä, mutta he ovatkin keskenään kaikessa aivan erilaisia.

 

 

Miksi laihduin 1. äitiyslomalla ja lihoin toisella?

Kerroin maaliskuussa lihoneeni Leonin äitiyslomalla, vaikka palasin 2 vuotta aiemmin esikoisen syntymän jälkeen vanhoihin mittoihini tekemättä juuri mitään. Päättelin tämän johtuvan kuuden kuukauden täysimetyksestä, ja siitä että vartaloni hoiti tehtävänsä. Mutta imetin myös Leonia kuusi kuukautta, joten jokin toinen syy lihomiseeni täytyi olla.

 

kesäLoma lasten kanssa

Vietimme heinäkuussa rankan lomamatkan, jonka jälkeen olin toisen loman tarpeessa. Kyseessä oli ensimmäinen rantaloma koko perheen kesken, ja se oli rankempi kuin odotin – sekä fyysisesti että henkisesti. Ennakkoon kammoamani lennot meni loppujen lopuksi todella hyvin, mutta en ollut osannut varautua poikien vilkkauteen. ollut jotenkin silti sisäistänyt mitä poikien vilkkaus tarkottaisi rantalomamme suhteen. Sain heti ensimmäisenä päivänä heittää hyvästit rantatuolissa löhöilylle, tai altaan reunalla istuskelulle. Kuvittelemani pitkät kreikkalaiset illalliset vaihtuivat myös pikaisiin illallisiin, joilla yritän houkutella Joelia takaisin pöytään odottamaan kunnes muutkin ovat syöneet. Ja silti olemme lähdössä helmikuussa kahdeksi viikoksi rantalomalle, en siis ole oppinut vuodessa yhtään mitään!

 

MAHTAVAA UUTTA VUOTTA!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *