Hae
Ruokaturisti

Vuoden 2020 parhaat reseptit uuniperunasta tiramisuun

Moni julkaisee vuoden lopussa kuluneen vuoden suosituimpia eli luetuimpia kirjoituksia. Katselin blogini luetuimpia reseptejä ja kokosin ne teille tähän yhteen. Tässä vuoden 2020 blogini parhaat reseptit.

Parhaat reseptit vuonna 2020

 

Uuniperuna mascarpone-kylmäsavulohitäytteellä

 

Olemme vasta tänä vuonna löytäneet uuniperunat.  Täytämme ne ylellisellä täytteellä, jossa suolaisen savuinen kylmäsavulohi kohtaa kermaisen pehmeän mascarponejuuston. Tätä uuniperunaa kehtaisi tarjoilla vaikka vieraille, jos heitä saisi kutsua kylään. Ja jos mascarpone-juustoa jää ylitse, suosittelen tekemään jälkiruoaksi tiramisua. En keksi perunalle mitään parempaa muotoa kuin nämä uuniperunat!

Kurkkaa resepti täältä

 

Täyteläinen linssilasagne

 

Lasagne on ylellinen arkiruoka siinä mielessä, että vaikka se on helppo tehdä, sen tekemiseen menee melko kauan. Meidän perheen lemppari on täyteläinen linssilasagne. Söisin tätä ainakin kerran viikossa, jos vain ehtisin kokkaamaan. Reseptin linssikastike sopii sellaisenaan myös pastan kanssa, jos aika ei ihan riitä lasagneen asti. Moni lukija on kehunut tätä lasagnea, menee hyvin kuulema myös periaatteesta kasvisruokaa vältteleville.

Kurkkaa resepti täältä

 

Välimerellinen juustopiirakka

 

Juustoinen, ihanan rapea suolainen piirakka maistuu takuulla kaikille, ja variaatioita näistä riittää. Olen  tehnyt tätä juustopiirakkaa monta kertaa juhliin, ja löytänyt juuri oikean fetajuuston piirakkaan käytettäväksi.  Fetan ja aurinkokuivatun tomaatin suolapitoisuudesta johtuen piirakka ei kaipaa lisää suolaa, vaan saa lisää makua kuivatuista yrteistä.

Kurkkaa resepti täältä

 

Hummus

 

hummus resepti

Hummus on loistava lisuke, dippi ja leivänpäällinen. Meillä kaikki pitävät hummuksesta. Olemme joskus ostaneet kaupan hummusta, mutta koska hummus on parhaimmillaan aivan tuoreena ja älyttömän helppo tehdä, kannattaa kokeilla tehdä se itse. Hummuksen teossa menee korkeintaan 10 minuuttia, ja se sopii miltei jokaisen ruokalajin kylkeen. Sen lisäksi se on super terveellistä, ja siinä on runsaasti proteiinia. Siksi teemme usein lisukkeeksi hummusta, kun 5-vuotias esikoisemme nirsoilee. Näin tiedämme, että vaikka päivällisellä maistuu vain riisi, tämä voimatahna antaa hänelle tarvittavaa energiaa.

Kurkkaa resepti täältä

 

Tiramisu

Hyvin tehty tiramisu on paras jälkiruoka mitä tiedän. En pidä kakkumaisesta, kuivasta tiramisusta vaan kosteasta, ilmavasta italialaisittain tehdystä. Usein näkee tiramisussa käytettävän kermaa, mutta aitoon italialaiseen tiramisuun sitä ei kaivata. Kuohkeus tulee hyvin vatkatusta valkuaisvaahdosta. Vaikka tiramisu onkin alunperin kehitetty vanhusten ja lasten jälkiruoaksi, perinteinen versio espresson ja amaretto-liköörin kanssa ei lapsille sovi, eikä varmaan maistuisikaan. Voit toki jättää reseptistä amareton pois, mutta se tuo tiramisulle ominaisen maun. Olen nähnyt version, joissa käytetään vaniljaesanssia liköörin sijaan mikä on varmasti ihan hyvä vaihtoehto makealle italialaiselle liköörille.

Kurkkaa resepti täältä

 

Herkullista uutta vuotta!

 

Poimi talteen myös blogini kaikkien aikojen luetuin resepti:

 

Mausteinen herkkuriisi, jota kokeiltuasi et enää keitä riisiä

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *