Hae
Ruokaturisti

Savutofukiusaus: Kasvisvaihtoehto kinkkukiusaukselle

Erilaiset kiusaukset ovat monessa perheessä arkiruokien aatelia. Ne on helppo valmistaa vaikka edellisenä iltana jääkaappiin, ja paistaa ennen illallista valmiiksi. Meillä syödään usein lohikiusausta tai tätä herkullista savutofukiusausta. En pitänyt juurikaan savutofun mausta, ennen kuin kokeilin sitä kiusauksessa perinteisemmän kinkun tilalla. Käytän usein Jalotofun kylmäsavutofua, mutta Lidlin oman merkin luomusavutofu on myös hyvää. Nyt savutofukiusaus on yksi koko perheemme lemppari arkiruoka. Jos syöt maitotuotteita, kokeile ripotella sekaan hieman aurajuustoa. Ja tässä tapauksessa voit korvata myös ravintohiivan parmesan-juustolla.

 

Savutofukiusaus (6:lle hengelle)

 

 

Mitä tarvitset:

  • 600 g perunoita tai valmiita suikaleita
  • 400 g savutofua
  • 1 sipuli
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 rkl ravintohiivaa (tai parmesania)
  • 1/2 tl savupaprikaa
  • Ripaus mustapippuria ja suolaa

 

 

savutofukiusaus: Vaiheet

  1. Kuori ja suikaloi perunat, jos et käytä valmiiksi suikaloituja perunoita.
  2. Silppua sipuli pieneksi, ja kuullota sitä hieman pannulla.
  3. Suikaloi savutofu pieneksi, itse imitoin kinkkusuikaleiden muotoa.
  4. Sekoita perunat, sipuli, tofu, ravintohiiva ja mausteet uunivuoassa, ja kaada lopuksi kaurakerma päälle.
  5. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Täyteläinen linssilasagne

 

Kiusauksen kylkeen: Hummus resepti, jolla tehtyäsi et enää osta sitä valmiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *