Hae
Ruokaturisti

Kungsbackan kotieläintila Porvoossa

Kävimme Kungsbackan kotieläintilalla ekaa kertaa kuusi vuotta sitten kun Joel oli vasta mahassa, ja olemme sen jälkeen käyneet siellä poikien kanssa joka kesä. Tunnelmaltaan Kungsbackan on mielestäni kivoin kotieläintila, ja sen laajalla alueella on kiva tutustua rauhassa maatilan eläimiin. Kungsbackan kotieläintila sijaitsee Porvoossa, vartin päässä Porvoon vanhasta kaupungista. Sen jälkeen onkin ihana suunnata välipalalle tai lounaalle vanhaan kaupunkiin.

 

Kungsbackan kotieläintila Porvoossa

 

Kodikkaassa maatilanpihapiirissä pääset tutustumaan persoonallisiin eläimiimme ihan läheltä. Meillä lampaat määkivät, ponit hirnuvat ja aasit huutavat.  Kungsbackassa lapset näkevät ne kuvakirjan eläimet ihan oikeina.

 

 

Kotieläintilalla asustaa kukkoja, kanoja, kaneja, lampaita, vuohia, minipossuja, villasikoja, tavallisia sikoja, poroja, poneja, hevosia, laapakoita,  kalkkunoita, viiriäisiä, lehmiä, sonneja ja aaseja. Jos olet onnekas, saatat myös nähdä kissat Peikon ja Hiiden. Kungsbackanissa on myös Suomessa harvinaisia ja seurallisia kunekune-sikoja. Mikä parasta, melkein kaikkia Kungsbackanin lemmikkejä saa syöttää tuoreella ruoholla ja rapsutella. Pojat tykkäsivät erityisesti lampaista ja vuohista. Myös laapakat eli laaman ja alpakan risteytykset herättivät pojissa paljon hilpeyttä.

 

Laapakat ovat alpakan ja laaman risteytyksiä

 

Tilalla on grillikatos, jossa voi paistaa eväitä. Jos grillailu ei innosta, lipunmyynnin yhteydessä on myös pieni myymälä, josta saa esim. kahvia, mehuja, jäätelöitä ja pientä makeaa. Lapsille löytyy pihalta myös leikkimökki, jota ympäröi laaja hiekka-alue hiekkaleluineen. Monen pienen suosikkeihin kuuluu myös pihapiirin traktorit ja työkoneet.

 

 

Kotieläintila on avoinna kesäkuusta elokuun loppuun joka päivä klo 10.00-18.00. Tilalla kehotetaan pitämään sonnin mentävä turvaväli, ja se onkin isolla maatilalla hyvin helppo toteuttaa. Me vierailimme Kungsbackanissa miltei heti sen auettua, ja paikalla oli muutama muu seurue. Ajoimme tilalta suoraan Porvoon vanhaan kaupunkiin lounaalle, pojille maistui hyvin Ravintola Fryysarinrannan lohikeitto.

 

Hauskaa lomapäivää!

 

Oletko käynyt myös Lomamäen lemmikkipuistossa?

 

Lomamäen lemmikkipuisto Inkoossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *