Hae
Ruokaturisti

Mitä meillä leikitään – lasten lempileikit

 

Minulta on kysytty millaisia leikkejä pojat leikkivät tällä hetkellä, ja mitkä on heidän lempileikkejään. Vaikka taaperolla ja uhmaikäisellä onkin kummallakin ihan eri leikkinsä, he pystyvät onneksi leikkimään omia leikkejään vähän ristikkäin. Leon tulee mielellään katsomaan aina mitä Joel tekee, ja Joel ei onneksi kauheasti hermostu kun pikkuveli on koko ajan hänessä kiinni. Olemme sanoneet Joelille, ettei Leonia saa töniä jos alkaa ärsyttämään, vaan pitää pyytää meidät hakemaan Leon pois tieltä. Joel sulkeutuu välillä poikien huoneeseen rakentamaan itsekseen junarataa tai palapeliä. Leon saattaa leikkiä itsekseen kymmenisen minuuttia, mutta tarvitsee aina leikkeihinsä minut tai isänsä. Onneksi, sillä lasten kanssa on aivan mieletöntä (pun intented) leikkiä, ja kun kunnolla heittäytyy mukaan niin saa mielestään kaikki vähemmän hauskat asiat tehokkaasti karkotettua.

 

Keittiö ostettu Lekmeriltä, kokin vaatteet saatu Lindexiltä

 

Leonin lempileikit:

  1. Mikä tahansa mitä isoveli tekee. Leon tykkää erityisesti mennä ojentamaan Joelille palapelin paloja, jos hän sellaista kokoaa. Leon on myös aina paikalla, kun Joel leikkii junaradalla.
  2. Hippa. Leonista on ihan parasta jos konttaan hänen perässään kun hän konttaa tai taapertaa karkuun. Tämä leikki saa joka kerta ihanan kikatuksen aikaiseksi.
  3. Ruoanlaitto omassa leikkikeittiössä. Leon sai pari kuukautta sitten oman keittiön, ja hän jaksaa joka päivä kokkailla siinä. Ostin hänelle viime viikonloppuna Ikeasta omat kattilat, ja nyt olisi hakusessa vielä jotkut kivat puiset hedelmät, vihannekset yms.
  4. Piilonen. Viimeisen puolen vuoden kestohitti on erilaiset piilopaikat. Leon tykkää piilotella verhojen, huivin tai minkä tahansa kankaan takana, ja kurkistella sieltä. Yksin leikissä ei tietenkään ole mitään järkeä, ja leikin Leonin kanssa piilosta päivittäin.
  5. Palloleikit. Leon rakastaa heitellä palloa kanssani, tai vierittää sitä lattiaa pitkin. Hän heittelee mielellään myös koreja. Yksi kiva leikki on sellainen, että laitan ison kulhon keskellä lattiaa, ja Leon heittelee pientä palloa kulhoon.

 

 

Joelin lempileikit:

  1. Spiderman puvussa hihhulointi. Joel sai kummiltaan joululahjaksi kauan toivomansa Spiderman-puvun, ja pitää sitä päiväkodissa ja missä tahansa jos annamme luvan. Onneksi Joelin toinen lemppari on Elsa-paita, joten toisen saa aina pestyä välillä.
  2. Piirtäminen ja  värittäminen. Olemme hankkineet Joelille monta värityskirjaa, ja hän värittelee innoissaan. Onnekseni hän pyytää minut usein värittämään jonkin osa-alueen kuvasta. Joel on kehittynyt myös piirtäjänä, ja on viime aikoina alkanut piirtämään selkeästi kuviota, ja ne jopa esittävät jotain.
  3. Frozen leikit. Joel on aivan Elsan ja Annan lumoissa. Hän rakastaa kaikkea Frozen kamaa, meillä on Frozen yövalo, sähköhammasharja ja Elsa-paita. P’iväkodissa on paljon rooliasua, ja usein miten Joel hyppii siellä kaunis sininen Frozen-mekko päällään kun haen hänet. Tunnustan, etten itse tiedä kumpi on Elsa ja kumpi Anna, mutta en usko että Joel tietää myöskään. Sen verran tiuhaan tahtiin neitien nimet tuntuvat vaihtelevan. Joel ei ole koskaan nähnyt Frozenia, sillä se on K-7 mutta se ei estä häntä olemasta maailman suurin fani.
  4. Palapelit. Joel on rakastanut palapelejä taaperosta lähtien, ja hänellä onkin niitä aika hurjat määrät.  Viime aikoina hän on erikoistunut hieman vaikeampiin, joita tekee yhdessä jomman kumman vanhemman kanssa. Joelin lempparit on Muumi-palapelit, niissä on usein ikäsuosituksen mukaista haastetta. En ymmärrä Ravensburgerin palapelien ikäsuosituksia, sillä 3+ ovat aivan liian helppoja, ja Joel tekee heiltä 5+ palapelejä. Harmi kun ei koskaan voi tietää mitä saa 🙁
  5. Junaradan rakentaminen. Joelilla on melko paljon Brio-junaradan osia, ja junia. Hän rakentaa melko monimutkaisen näköisiä ratoja, ja huutaa jomman kumman meistä apuun silloin kun hänen pitäisi saada silta rakennettua koko komeuden päälle.

 

Näiden leikkien lisäksi pojat viihtyvät ulkona, ja uskon hiekkalaatikon ohittavan muut leikit kunhan lumet sulavat kokonaan ja kevät tulee vihdoinkin. Odotan todella paljon, että pääsemme taas ulos retkeilemään, piknikeille, Korkeasaareen ja etenkin mökkeilemään.

 

Mitä teillä leikitään?

 

Lue myös 12-osainen leikkivinkkisarjani vauvavuoden jokaiselle kuukaudelle:

 

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Voi kiitos! Tää oli ihana! Ja toi frozen ? onko lapsilla jotkut tietyt hommat/leikit isän kanssa?

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Aika samoja leikkejä leikkivät isänsä kanssa, paitsi lisäksi fyysisempiä leikkejä, kuten voimistelurenkailla temppuilu, luistelu ja uimahallissa käynti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *