Hae
Ruokaturisti

Itse tehty pesto & uunileivät mozzarellalla

Meillä käytetään melko paljon pestoa, mutta liian harvoin sitä tulee tehtyä itse. Tein viime viikolla tämän ihanan maukkaan tuorepeston. Käytin puolet pestosta samantien uunivoileipiin, ja toisen puolen sellaisenaan keitetyn pastan seassa. Mikään ei voita itse tehtyä pestoa, suosittelen kokeilemaan jos vaan mortteli löytyy! Ja jos ei löydy, peston voi kuulema tehdä myös tehosekoittimessa. Itse tehty pesto säilyy kolme vuorokautta jääkaapissa, jos ei tule sitä ennen syödyksi. Lue Kotiliesi-lehden muut vinkit peston käyttöön.

 

itse tehty Pesto (n.150 grammaa)

 

Mitä tarvitset tuorepestoon:

  • 80 grammaa tuoreita basilikanlehtiä
  • 60 grammaa Parmesan-juustoa
  • 30 grammaa Pecorino-juustoa
  • 30 g pinjansiemeniä
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • Valkosipulin kynsi
  • Ripaus suolaa

 

 

Vaiheet:

  1. Hienonna pinjansiemenet tahnaksi morttelissa. Lisää valkosipuli, ja möyhennä kunnes tasaista.
  2. Huuhtele basilikanlehdet. Lisää lehdet vähitellen mortteliin pinjansiementahnan sekaan. Lisää mukaan suola ja nuiji basilikanlehtiä tasaiseksi tahnaksi. Tässä menee noin viisi minuuttia, ja vaatii hieman käsivoimia.
  3. Kun olet saanut basilikanlehdet nuijittua pinjansiementen kanssa tasaiseksi tahnaksi, sekoita mukaan hienoksi raastettu Pecorino ja Parmesaani, sekä öljy.
  4. Sekoita kunnolla, maista ja lisää halutessasi vielä suolaa.

 

 

Itse tehty pesto Uunivoileivillä

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
  2. Viipaloi valitsemasi leipä.
  3. Voitele leivät paksulti pestolla, asettele päälle tomaattiviipale ja pala mozzarellaa.
  4. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
  5. Nauti kuumana!

 

Kauniin vihreä pesto levitetään leipien päälle

 

Uunileivät ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina

 

Buon Appetito!

 

Kokeile myös: Espanjalainen munakas – 4 raaka-aineen tortilla espanola

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *