Hae
Ruokaturisti

Se parempi uuniperuna kylmäsavulohi-mascarponetäytteellä

Ai miten niin se parempi uuniperuna? Tämä perunoiden peruna perustaa paremmuutensa ylelliseen täytteeseensä, jossa suolaisen savuinen kylmäsavulohi kohtaa kermaisen pehmeän mascarponejuuston. Tätä uuniperunaa kehtaisi tarjoilla vaikka vieraille, jos heitä saisi kutsua kylään. Ja jos mascarpone-juustoa jää ylitse, suosittelen tekemään jälkiruoaksi tiramisua. Kuulin, että nyt on hyvä aika tehdä ruokaa perunasta, sillä ravintoloiden ollessa kiinni, perunasta uhkaa olla ylitarjonta. Enkä keksi mitään parempaa kuin nämä uuniperunat, jotka maistuvat erinomaisesti myös pojille. Heille teen täytteen tosin erikseen, niin etten lisää heille ollenkaan punasipulia.

 

Parempi uuniperuna kylmäsavulohi-mascarponetäytteellä

 

 

Mitä tarvitset:

  • 2 isohkoa perunaa per ruokailija, Rosamunda-lajike mielellään
  • 300 g kylmäsavulohta
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 200 g creme fraichea
  • 1/2 kpl punasipuli, noin 75g
  • 3 rkl sitruunamehua
  • Ripaus mustapippuria

 

 

Vaiheet:

  1. Pese perunat ja riko niiden pintaa pistelemällä haarukalla pieniä reikiä. Voitele perunat oliiviöljyllä kevyesti ja ripottele päälle merisuolaa.
  2. Laita perunat leivinpaperi päälle uunipellille ja kypsennä niitä 200 asteisessa uunissa noin tunti.
  3. Tee tällä aikaa täyte valmiiksi jääkaappiin hakemaan makuaan.
  4. Silppua punasipuli pieneksi ja kuutioi kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.
  5. Sekoita marcarpone-juusto, punasipuli ja kylmäsavulohi keskenään kulhossa.
  6. Lisää lopuksi sitruunanmehu ja mustapippuria.
  7. Ota perunat uunista, ja tee keskelle pystysuunnassa viilto. Asettele täytettä viiltoon.
  8. Tarjoile raikkaan salaatin kera ja nauti!

 

Se parempi uuniperuna

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa perunasta myös: Espanjalainen munakas – 4 raaka-aineen tortilla espanola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *