Hae
Ruokaturisti

Sormiruokailijan eväät lyhyille matkoille

Kesä, lomat ja kesälomareissut. Sormiruokailijan eväät puhuttavat eri sormiruokailuryhmissä, joissa mietitään etenkin nyt kesäaikaan mitä sormiruokailijalle kannattaisi ottaa mukaan lyhyille matkoille. Mitkä sormiruokailijoiden herkut säilyisivät muutaman tunnin huoneen lämmössä? Mitä olisi kätevä kuljettaa mukana? Mitä vauvalle voisi antaa mutusteltavaksi ravintolassa tai laivalla, jotain joka ei sotkisi ainakaan ihan hirveästi? Olen itsekin joutunut miettimään sormiruokailijalle sopivia eväitä jo muutamaan otteeseen, ja haluan jakaa meidän vakioeväät teidänkin kanssanne.

 

Hotellissa on hauskaa, varsinkin kun on eväät mukana

 

Jos reissussa on mukana kylmälaukku, niin ei ole mitään huolta. Mutta silloin kun sormiruokailijan ruokien kylmäketjun pitävyydestä ei voi olla ihan varma, kannattaa ottaa varman päälle ja välttää eläinperäisiä tuotteita. Olen listannut alle mitä eväitä teen Leonille usein parin tunnin ajomatkalle, mukaan päivän mökkireissulle, tai laivamatkan ajaksi. Hotelliin tai muuhun määränpäähän päästessä ruoat voi hyvin laittaa minibaariin tai jääkaappiin turvaan, jossa ne säilyvät pari päivää. Olen koonnut tämän menun niin, että Leon saa ravintoaineita monipuolisesti, vaikka äidinmaito kylläkin hoitaa tehokkaasti tämän puolen.

Sormiruokailijan eväät

 

  • Viljat: Kuituja ajatellen teen Leonille evääksi aina joko Apinaevästä tai näitä Vauvan sokerittomia kauramuffinseja. Joskus myös keitän pastaa, ja otan rasiassa mukaan.
  • Proteiini: Matkaevääksi kelpaa meillä hyvin joko kasvisperäinen hummus tai Valkopapudippi. Näissä dipeissa on runsaasti proteiinia, ja ne säilyvät hyvin huoneen lämmössä muutaman tunnin. Kumpikin dippi sopii hyvin pääruoaksi höyrytettyjen kasvisten ja pastan kanssa, tai niitä voi sipaista vauvalle vähäsuolaisen leivän päälle.
  • Kasvikset: Höyrytän kotona usein mukaan pari parsakaalin kukintoa ja porkkanaa. Nappaan myös mukaan palan kurkkua ja tomaatin, jos tiedän, että käytössä on terävä veitsi. Vihanneksia on kiva dippailla hummukseen tai valkopapudippiin.
  • Hedelmät: Hedelmiä on aina helppo ottaa mukaan, etenkin kuorellisia. Banaani, avokado ja aprikoosi ovat tällä hetkellä meidän jälkiruokiamme matkalla. Pesen hedelmät jo kotona, ja otan terävän veitsen mukaan niin saan kuorittua ne ja leikattua pienelle sopivia paloja. En suosittele kuitenkaan veitsen ottamista lentokoneeseen.

 

 

Lisäksi pakkaan mukaan vauvan maissinaksuja tai niitä Organixin vähän hienompia vauvojen naksuja. Nämä rapsuttelevat kivasti hampovan Leonin ikeniä. Tällä hetkellä olemme mökillä, ja tein täällä eväiden lisäksi Leonille avokadomunakkaan mikrossa. Hyvin on pärjäilty näillä eväillä.

 

Ihania reissuja ja eväsretkiä sormiruokailijanne kanssa!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormiruokaresepti-tunnisteella blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *