Hae
Ruokaturisti

Raikas perunasalaatti jugurttipohjalla

Perunasalaatti sopii kesän grillailuihin täydellisesti. Itse en pidä majoneesista, enkä siksi ole koskaan ollut perunasalaatin fani. Tajusin yksi päivä tehdä perunasalaatin jugurttipohjalla, ja tästä tuli ihanan raikas. Salaatin toinen salaisuus on rapeaksi paistetut perunat, voit toki myös kokeilla keitetyillä. Tämä raikas perunasalaatti sopii hyvin suolaisemman grilliruoan lisukkeeksi ja sopii myös lohen kylkeen. Tein perunasalaattia retkievääksi viime viikolla kun menimme poikien kanssa Nuuksioon. Ajoimme Haukkalammelle ja kävelimme kovin malttamattomien poikiemme kanssa lyhimmän mahdollisimman reitin grillikatokseen. Viestimme kivan iltapäivän Nuuksiossa grillaillen ja perunasalaatti oli aivan loistava lisukevalinta tofunakkien kanssa.

 

raikas perunasalaatti

 

 

Mitä tarvitset:

  • 6 perunaa
  • 1 punasipuli tai kesäsipulin varsia
  • 2 dl maustamatonta, paksua jugurttia
  • 1/2 purkkia kapriksia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

 

Perunasalaatti maistui tofunakkien kanssa Nuuksiossa

Vaiheet:

  1. Kuori ja kuutioi perunat.
  2. Paista perunat kypsäksi öljyssä paistinpannulla, noin 20 minuuttia.
  3. Sekoita perunoiden paistuessa jugurtin sekaan pilkottu punasipuli, sitruunamehu ja kaprikset.
  4. Anna perunoiden jäähtyä ja sekoita ne muiden ainesten sekaan.

 

Hyvää ruokahalua!

 

Kokkaa grilliruokien kylkeen myös: Tomaattisalaatti – vartissa valmis raikas lisuke

Seuraa kokkailujamme myös Instagramissa!

2 kommenttia

  1. Vierailija kirjoitti:

    Eikö perunoita esikeitetty?

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Ei tarvitse jos paistaa kypsiksi. Jos haluat esikeittää niin paista kovalla lämmöllä vain pari minuuttia jotta saat paistopinnan ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *