Hae
Ruokaturisti

Yöimetysten lopetus porrastetusti 

Leon täytti juuri vuoden ja kuukauden, ja on aika päästä yöimetyksistä lopullisesti eroon. Se miten tämän toteutamme eroaa ymmärtääkseni hieman perinteisestä unikoulusta, sillä etenemme porrastetusti emmekä lopeta kaikkia yöimetyksiä kerralla. Nykyään Leon nukahtaa iltamaidon jälkeen yöunille klo 19.30, ja herää klo 4.00 melko kellontarkasti tankkailemaan lisää. Kuukausi sitten tilanne oli vielä se, että imetin Leonia kolme kertaa yössä, nyt enää siis kerran. Vielä on siis yksi yöimetyskerta karsittavana. En ole siis samalla lopettamassa päivisin imetystä, vaan Leon saa jatkaa maidon kanssa läträämistä niin kauan kuin vain haluaa. Lue myös aiempi postaukseni ”Kuukauden päästä olen taas taaperoimettäjä”.

 

 

Käytämme nyt samaa taktiikkaa yöimetysten lopettamiseen kuin esikoisemme Joelin kanssa, ja vähennämme yhden imetyksen kerrallaan. Taaperolle yöheräily on selkeästi päälle jäänyt tapa, ja tavat voi onneksi kitkeä pois. Kun taapero oppii, ettei saa maitoa herätessään tiettyyn aikaan, niin vähitellen hän oppii ettei ole mitään syytä herätä. Tämä menetelmä toimi todella hyvin esikoisen kanssa, ja hän lopetti yöllä heräilyn hieman yli vuoden ikäisenä.

 

Kun Leon joi ennen maitoa aina klo 23 aikoihin, niin mieheni alkoi olemaan se, joka meni Leonin luokse tällöin. Mieheni rauhoitteli itkevää Leonia sylissä, ja nukutti hänet Tulaan jos muu ei auttanut. Muutaman yön hän jakseli heräillä maidon toivossa yhdeltätoista, mutta viikon päästä Leon oli jo sisäistänyt ettei maitoa heru enää tähän aikaan ja nukkui rauhassa. Seuraavaksi kävimme sitten klo 2.00 herätyksen kimppuun, ja toistimme saman ruljanssin.

 

 

Nyt olemme siinä tilanteessa, että jäljellä on enää klo 4.00 imetys, joka edellisen kokemuksen mukaan on myös se vaikein. Olen nyt muutaman viime yön yrittänyt olla menemättä antamaan maitoa aamuyöllä kun Leon huutaa hysteerisesti, mutta joka kerta olen mennyt sinne puolen tunnin kohdalla. Pelkään nimittäin myös Joelin yöunien puolesta. Mieheni on sitä mieltä, että seuraava vaihe on että menen äitini luo yökse kuten teimme Joelin kohdalla. Tällä kertaa ottaisin tosin Joelin mukaan mummilaan, kun mieheni ja Leon jäävät kotiin vierottautumaan yöimetyksestä kokonaan.

 

Olisi kiva kuulla onko muut kokeilleet porrastettua taktiikkaa, miten on toiminut? Tai miten te pääsitte yöimetyksistä eroon?

 

Toivotan kaikille keskeyttämättömiä yöunia!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *