Hae
Ruokaturisti

Juhlava alkuruoka: Liekitetyt jättikatkaravunpyrstöt

Liekitetyt katkaravunpyrstöt on juhlava alkuruoka, joka sopii illalliskutsuille alkuruoaksi tai viikonlopun herkutteluun. Valmistamistapana liekittäminen on näyttävä ja sopii avokeittiöön valmistettavaksi kun vieraat istuvat jo pöydässä. Voit valmistaa tällä reseptillä liekitetyt jättikatkaravut myös pastan tai risoton lisukkeeksi, tai tarjoilla vihannespedillä kuten kuvissa. Olen käyttänyt Pernod-anisviinaa liekittämisestä , mutta voit käyttää mitä tahansa yli 38% alkoholia, sillä korkea alkoholipitoisuus vaaditaan liekkien aikaansaamiseksi. Liekittämisessä alkoholi palaa pois, eli alkoholia ei valmiissa ruoassa juurikaan ole.

 

juhlava alkuruoka: liekitetyt jättikaTkaravunpyrStÖt (5 annosta)

 

 

mitä tarvitset:

  • 20 kypsentämätöntä jättikatkaravunpyrstöä pakastimesta (harmaa)
  • 50 grammaa voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 pientä salottisipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4cl Pernod (myös vodka tai Pastis käy hyvin)
  • 1 dl appelsiinituoremehua
  • 1 dl kuohukermaa
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus valkopippuria

 

vaiheet

  1. Sulata kypsentämättömät jättiravunpyrstöt huoneenlämmössä ja nosta ne  siivilään hetkeksi.
  2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Lämmitä isolla pannulla oliiviöljy ja kuullota silputtuja salottisipuleita siinä muutama minuutti.
  4. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravunpyrstöt pannulle ja paista kunnes niiden väri muuttuu punertavaksi. Jos käytit kypsiä, lämmitä vain hetki. Mausta.
  5. Kaada Pernod kuumalle pannulle, ota pannu pois liedeltä ja sytytä se samantien palamaan sytyttimellä tai pitkällä tulitikulla.
  6. Heiluttele pannua niin kauan kuin liekki palaa ja lopulta sammuu.
  7. Laita pannu takaisin hellalle ja lisää kevyesti pyöräyttäen kermavaahto ja appelsiinimehu.
  8. Annostele jättikatkaravunpyrstöt liemineen vihannespedillä, risoton tai leivän kanssa,  ja tarjoile heti.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Lue myös: Juhlatarjoilut suolaisesta makeaan

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *