Hae
Ruokaturisti

Koronan brittimuunnos – Mistä sen sain?

Luin uutisista, että koronan brittimuunnos leviää Suomessa hurjaa vauhtia. En ollut edes ehtinyt perehtymään siihen miten se eroaa tavallisesta koronasta, kun se jo osui omalle kohdalleni.  Meille tuli päiväkodista ilmoitus pari viikkoa sitten, että yhdellä poikien hoitajista on todettu korona. Vaikka päiväkoti ei vielä tuolloin mennyt kiinni, otimme pojat saman tien päiväkodista kotiin varmuuden vuoksi. Päätimme aloittaa omaehtoisen karanteenin ja odotella niin kauan kuin päiväkodin altistusketju on varmasti katkennut. Olemme olleet kuluneen vuoden ajan todella varovaisia, ja toimineet ohjeistusten mukaisesti. Ainoa tapa miten olisimme voineet välttää tartunnan silti, on jos olisimme pitäneet pojat kotona päiväkodista.

 

kyseessä Koronan brittimuunnos

 

Kuulimme melko pian, että pojat altistaneella hoitajalla oli koronan brittimuunnos. Pojat olivat täysin oireettomia, ja päiväkoti meni kiinni kolme päivää altistumisen jälkeen. Veimme pojat prosessin mukaan testattavaksi, ja suureksi yllätykseksemme toisen näyte tuli takaisin positiivisena. Leon oli täysin oireeton, villi oma itsensä, eikä ollut edes koko viikkoon suostunut nukkumaan päiväunia. Positiivisen testin takia menimme itsekin seuraavana päivänä testiin. Saimme tulokset jo samana iltana, ja mieheni näyte oli positiivinen kun taas minun negatiivinen.

 

Tiesimme, että koska olimme oleskelleet viimeisen viikon ympäri vuorokauden keskenämme kodissamme, en mitenkään olisi voinut välttyä tartunnalta. Niinpä menin taas viiden päivän päästä testiin ja positiivinenhan tulos sieltä napsahti. Oireeni alkoivat sunnuntaina yskällä ja lievällä lämmöllä. Sain positiivisen testituloksen tiistaina, eli nyt on sairastumiseni kuudes päivä. Eilen oloni oli todellä väsynyt ja jokaista lihasta kolotti aivan kuin olisi vetänyt liian kovan treenin. Vähän mietityttää kun ei yhtään tiedä mitä on edessä, korona kun on melko arvaamaton tauti.

 

Vaikken missään nimessä olisi halunnut sairastua koronaan, olen tyytyväinen olosuhteisiin joissa saimme tartunnan. Onneksi jäimme omaehtoiseen karanteeniin kolme päivää ennen karanteenimääräystä. itseämme emme voineet koronalta tällä pelastaa, mutta varmistimme sen ettemme ole tartuttaneet ketään perheemme ulkopuolella. Myös jäljittäjien soitot ovat menneet helposti, kun olemme voineet aina vuorollamme todeta ettemme ole tavanneet ketään koko sairastumisen aikana.

 

Pysykäähän terveinä!

 

Lue myös: Lasten kanssa etätoimistolla – Pärjäämisvinkit

 

6 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  Kiitos tästä tekstistä. Olipas inhimillinen tarina. Paljon näkee vaan ääripään mielipiteitä ja kertomuksia; joko syyllistetään rankasti ja uhkaillaan pysymään kotona tai kapinoidaan rajoituksia vastaan ja julistetaan yksilön vapautta. Kokemuksestasi näkee, että korona voi olla oireeton ja tulla vaikka olisi kuinka varovainen. Olette kyllä tosi vastuullisesti toimineet. Toivottavasti selviätte kaikki tavallisella kotisairastamisella ja flunssalla. Tsemppiä <3

 2. Hoitaja korona-osastolta kirjoitti:

  Tsemppiä koko perheelle koronan pariin =) Toivottavasti selviätte ”vähällä”.

 3. Renee kirjoitti:

  Voi pikaista paranemista teille! <3 tyttöni on ollut kotona nyt pitkästä aikaa, ja kyllä kavereita kaivataan, mutta meidän perheeseen kuuluu riskiryhmäläinen niin näin nyt mennään. Onneks joustava työajat sa etätyöt mahdollista sen. Toivon kovasti että kaikki toimisi niin vastuullisesti kuin te olette toimineet! Tsemppiä teille!

  • Nina ja minit kirjoitti:

   Kiitos Renee! Onni on tosiaan etätyö meilläkin ja onneksi näyttää siltä että selvitään vähäisillä oireilla ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.