Hae
Ruokaturisti

Elokuiset häät Jyväskylässä

Rakastan häitä. Suurin osa tuttavapiiristäni on jo naimisissa, joten hääkutsuja ei enää kovin tiuhaan tipahtele postiluukusta. Siksi olinkin innoissani kun sain keväällä kutsun serkkuni häihin Jyväskylään. Vaikka Helsingistä juhlapaikalle onkin melko paljon matkaa, en epäröinyt reissua hetkeäkään. En edes siinä vaiheessa, kun tajusin että aveccini häissä olisi äitini, joka on sulhasen kummitäti.  Lähdimme viime lauantaina aikaisin Onnibussilla Jyväskylää kohti. Olipa ihana saada kerrankin istua kolmisen tuntia rauhassa paikoillaan! Luin bussissa HS:n Kuukausilitteestä sattumalta häätrendeistä. Olin aivan järkyttynyt siitä, että hääkakkua ei enää tarjoilla trendikkäissä häissä vaan tilalla on leivoksia tai jopa donitseja. rakastan kakkua, ja meillä oli todella näyttävä ja hyvänmakuinen jenkkityylinen hääkakku. Jännitinkin häissä koko illan tarjoillaanko illan häissä kakkua vai ei.

 

 

Olimme Jyväskylässä vain tunti ennen vihkimisen alkamista, joten heitimme tavarat hotellille. Huoneemme oli onneksi jo valmis, niin pääsimme huoneeseen vaihtamaan juhlavammat vaatteet päälle. Latasin jo bussissa Jyväskylän taksisovelluksen, ja ehdimme kirkolle 5 minuuttia ennen kuin tilaisuus alkoi. Serkkuni vihittiin Taulumäen kauniissa kirkossa. Tilaisuus oli todella liikuttava, ja hääparin suloiset tyttärit toimivat morsiusneitoina. Kaasojen rosanväriset puvut sopivat täydellisesti kirkon alttarin väritykseen, kuten myös sulhasen harmaa puku. Siirryimme kirkosta Majakosken juhlapaikkaan, joka on idyllinen hääpaikka maalaismaisemineen. Pihalla oli jopa traktori.

 

 

Juhlapaikan hääkoristeluja

 

Koska kyseessä oli tosiaan serkkuni häät, tunsin häistä paljon ihmisiä ja sain vaihtaa kuulumisia enojeni ja tätieni kanssa. Vietimme photo boothiksi muutetussa aitassa serkkujeni kanssa enemmän aikaa kuin kukaan muu juhlavieraista. Sen jälkeen kun olimme napanneet häiden vieraskirjaan polaroidin, napsimme itselaukaisimella valehtelematta 200 kuvaa itsestämme eri rekvisiitoilla. Häissä oli tosin järjestettyäkin ohjelmaa, mutta kivassa suhteessa myös aikaa tutustua juhlapaikkaan ja jutustella muiden vieraiden kanssa. Ohjelmassa oli perinteisiä hääleikkeja, morsiamen ryöstö ja hääkakakun leikkaus. Kyllä, tarjolla oli siis kunnon hääkakku, ja ainakin tämä juhlavieras oli trendejä vastaan uivasta valinnasta kiitollinen.

 

 

Tilasin taksin juhlapaikalle jo kymmenen jälkeen, vaikka häät olisivatkin vielä jatkuneet. Houkuttelin äitini mukaan, vaikka hän olisi mielellää jäänyt vielä hetkeksi. En ole pitkään aikaan valvonut yli puolenyön, ja halusin jo päästä hotellillemme ja nukkua kerrankin kunnon yöunet ilman lapsia. Yövyimme ihan Jyväskylän keskustassa sijaitsevassa Hotelli Versossa. Hotelli oli ihastuttava, ja ihan vähän harmitti etten ehtinyt oleskelemaan siellä kauemmin. Kävin vielä häiden jälkeen ihan hotellin vierestä hakemassa Mäkkäristä McVegan aterian ja mutustelin sitä tyytyväisenä huoneessa televisiota katsellen. Eipä tätäkään tule lasten kanssa koskaan tehtyä!

 

Hotelli Verson aula kahvila näytti houkuttelevalta

 

Aamulla heräsin jo kahdeksalta, koska olen niin tottunut että lapset ovat aina siihen mennessä hereillä. Koska äitini nukkui vielä, kävin ihanassa vaahtokylvyssä. En rehellisesti sanottuna muista enää, koska olisin viimeksi käynyt yksin kylvyssä. Tällaisia pieniä asioita osaa arvostaa kahden vilkkaan minin äitinä. Toinen mitä arvostin todella paljon, on hotellin aamiainen. Kerrankin sain hakea vain itselleni ruokaa, ja syödä sen lämpimänä. Luksusta! Hotelli Verso on tunnettu laadukkaasta aamiaisestaan, joka keskittyy suomalaisiin ruokiin. Tuntui, että jokaisella ruokalajilla ja raaka-aineella oli alkuperä ja tarina. Mieleen jäi Säilän puutarhan kurkut, sillä ne oli kuorittu ja viipaloitu täydellisen paksuisiksi. En tiedä miten aivan tavallisista kurkuista oli saatu niin maistuvia. Mehuina oli luomumustikka- ja omenamehua. Aamiaiselta sai tilattua itselleen munakkaan juuri sellaisena kuin haluat. Jälkiruokapöydästä löytyi muiden herkkujen lisäksi leipäjuustoa kunnon lakkahillolla. Jos satut asumaan tai käymään Jyväskylässä, suosittelen käymään Hotelli Verson aamiaisella vaikket hotellissa yöpyisikään.

 

 

Hotelli Verson ihana, suomalaisiin ruokiin keskittyvä aamiainen

 

 

Monetko häät kalenteriisi osui tänä kesänä?

 

 

2 kommenttia

  1. Tinde kirjoitti:

    0!! Olen niin pettynyt! ? häät näytti ihaninta! Ja kakku on must!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *