Kakkutikkarit, jotka onnistuvat keneltä vain
Olen aina rakastanut kakkutikkareita, mutta ajatellut että niitä on kamalan vaikea tehdä ja joutuu näpertämään hirveästi. Nyt kun pojat ovat olleet pari viikkoa päiväkodista pois altistuksen takia, niin mietin että pitäisikö antaa kakkutikkareille kuitenkin mahdollisuus. Googlettelein reseptejä, ja löydin sellaisia mihin tulee vain valmista kakkua ja tuorejuustopa, ja sellaisia mihin ei tule lainkaan kakkutaikinaa vaan ovat lähempänä raakakakkuja. Niinpä yhdistin näistä parhaimmat puolet, ja lopputuloksena syntyi suklaiset kakkutikkarit, joissa maistuu myös banaani ja maapähkinävoi. Näitä on tidella helppo muokata oman maun mukaan, eikä määrätkään ole niin tarkkoja kunhan massa pysyy kasassa. Seuraavalla kerralla taidan tehdä kakkutikkareita, joissa on täytteenä mustikkamuffinia, tuorejuustoa ja kuorrutteena valkosuklaata.
kakkutikkarit (n. 12-15 kpl)
Mitä tarvitset:
- 120 grammaa valmista suklaakakkua, esim. Pirkan suklaamuffinit
- Puolikas banaani
- 50 grammaa tuorejuustoa
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- 3 ruokalusikallista maapähkinävoita
Kuorrutus:
- 150 grammaa maitosuklaata
- Nonparelleja
Vaiheet:
- Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi taikinaksi
- Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi, jotta siitä on helpompi pyöritellä palloja.
- Pyörittele jähmettyneestä massasta pieniä palloja.
- Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa sekoittaen tai vesihauteessa.
- Pyöräytä pallo suklaassa joko dippaamalla tai lusikan avulla suklaalla valelemalla.
- Tökkää pelkkä tikunkärki sulaan suklaaseen ennenkuin kiinnität tikun palloon. Näin tikkari pysyy paremmin kasassa.
- Ripottele kakkutikkareiden päälle nonparelleja ja anna suklaan jähmettyä rauhassa. Itse laitoin tikkarit suoraan pakkaseen jähmettymään, ja annoin olla siellä vartin ajan.
hauskoja herkkuhetkiä!
Leivo myös: Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä