Paras lettutaikinaresepti tuoreilla mansikoilla
Jokaisella on oma paras lettutaikinaresepti, tässä meidän perheen suosikkimme. Syön usein itse lettuja sellaisenaan, joten haluan että niissä on hieman makua. Siksi lettutaikinaamme tulee aina ripaus kanelia ja vaniljasokeria, joskus kardemummaakin. Meillä jokainen syö letut eri tavalla: Joel hillolla ja jäätelöllä, mieheni maapähkinävoilla, Leon pelkällä hillolla ja minulle letut maistuvat useimmiten vain ripauksella sokeria. Kesän mansikkasesonkina nautin kuitenkin lettuni tuoreiden mansikoiden ja vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Ja mielestäni letut kuuluu paistaa voissa, mieluiten valurautapannulla jos muurinpohjapannua ei ole käytettävissä.
paras lettutaikinaresepti (n. 9 kpl)
Mitä tarvitset:
- 5 dl kauramaitoa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0,5 tl kanelia
- 0,5 tl suolaa
Vaiheet:
- Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kunnolla.
- Kaada joukkoon maito, kaneli, vaniljasokeri ja suola. Vatkaa taikina hyvin.
- Lisää lopuksi vehnäjauhot vähitellen joukkoon, kunnolla vatkaten.
- Anna lettutaikinan tekeytyä jääkapissa puolisen tuntia.
- Paista letut kuumalla paistinpannulla voinokareessa kauniin ruskeiksi.
- Tarjoile haluamillasi lisukkeilla ja nauti kuumina.
Aurinkoisia lettukestejä!
Lue myös: Raparperijuustokakku mansikoilla ja valkosuklaalla
Seuraathan meitä Instagramissa!