Hae
Ruokaturisti

Äitiysloman bucket list – mitä haluan tehdä ennen töihinpaluuta

Havahduin juuri siihen, että olen kotona Leonin kanssa enää reilut kaksi kuukautta. Palaan töihin toukokuun alussa, ja jotenkin olin päässäni ajatellut että siihen on vielä vaikka kuinka kauan. Äitiyslomallahan menee tunnetusti viikonpäivät, ja näköjään kuukaudet myös sekaisin. Nyt kun tajusin, että saan viettää enää koko elämäni aikana kaksi kuukautta taaperon kanssa kotosalla, niin aion ottaa kaiken irti näistä viimeisistä viikoista.  Olen nauttinut suunnattomasti tästä toisesta äitiyslomastani, ja minua ei haittaisi jäädä vielä hetkeksi kotiin. Esikoisen kohdalla palasin töihin kun hän täytti vuoden, enkä vielä silloin ymmärtänyt kuinka nopeasti vauvasta tulee taapero ja siitä pian jo ihan pieni poika. Mielestäni ehdottomasti suloisin ikä on taaperovuosi, jolloin lapsi oppii koko ajan jotain uutta, eikä uhma ole vielä nostanut päätään. Leon on temperamentistaan huolimatta aivan ihanaa seuraa, ja olen onnellinen kun mieheni saa viettää hänen kanssaan myös muutaman kuukauden kotona. On todella haikea ajatus, että olen elämästäni enää kaksi kuukautta pienen kanssa kotona, loppuelämä meneekin sitten töissä kunnes eläkeikä ehkä joskus koittaa.

 

Pieni kesästä nauttija

 

Olen ehtinyt tehdä todella paljon Leonin kanssa vaikka mitä  näiden kuluneiden 16 kuukauden aikana. Olemme käyneet harrastuksissa, leikkipuistossa, värikylvyssä, konserteissa, erilaisissa sisäaktiviteettipuistoissa, uimassa ja yhdellä aurinkolomalla. Olemme käyneet Korkeasaaressa, Lintisillä, Muumimaailmassa, mökkeilemässä ja kesän muissa riennoissa. Olen saanut nauttia vauvavuoden aikana pitkistä vaunukävelyistä, kierrellyt vaunujen kanssa museoita ja syönyt rauhassa lounasta keskustan ravintoloissa Leonin nukkuessa rattaissa. Silti moni asia mitä haaveilin äitiyslomalla tekeväni, on jäänyt ajatuksen tasolle. Niinpä päätin tehdä äitiysloman bucket listin näille kahdelle viimeiselle kuukaudelle. Leonin iloisen pallomerikuvan alla tämä minun listani, jos sinulla on mielessä joku kokemus mikä on jäänyt omalta vanhempainvapaalla mieleen niin kuulisin todella mielelläni ja lisäisin listaani!

 

 

Äitiysloman bucket list

 1. Helsingin Kaupunginmuseon Lasten kaupunki kahdestaan Leonin kanssa. Täällä maksuttomassa lasten museossa olemme käyneet koko perheen voimin, mutta tällöin isoveli määrää yleensä tahdin. Haluan että Leon pääsisi itse tutkimaan.
 2. Vierailu SEA LIFE:en Leonin kanssa. Uskon, että hän rakastaisi katsella värikkäitä kaloja ja leikkiä siellä olevalla hiekkalaatikolla, nyt kun ulos ei pääse tonkimaan vielä.
 3. Lounas Leonin ja taaperokaverin kanssa ravintola Loisteessa Sokoksen ylimmässä kerroksessa. Olen kuullut, että Loisteessa on todella hyvä leikkihuone, jossa taaperot voivat jatkaa leikkejään vanhempien viimeistellessä rauhassa lounastaan.
 4. Monta kiireetöntä aamupäivää joko Hakaniemen Leikkiluolassa tai kauppakeskus Redin maksuttomassa lasten leikkipaikassa. Kummassakin pystyy itse juomaan kauralattensa kuumana samalla, kun taapero touhuaa ja sitten voikin liittyä taaperon leikkeihin mukaan. Kummassakin paikassa voi lämmittää taaperolle lounaan, ja voi antaa pienen nukahtaa kotimatkalla vauhuihin tyytyväisenä.
 5. Kirjastossa järjestetään satuhetki joka torstai, enkä ole vielä kertaakaan saanut aikaiseksi lähteä sinne. Yritin jo esikoisen vauvavuotena, joten nyt on aika viimeinkin toteuttaa tämä helppo retki lähikirjastoon.
 6. Kiasman uusi Shoplifter näyttely vaikuttaa taaperolle mielenkiintoiselta, sillä se on todella värikäs ja ymmärtääkseni osaan teoksista saa koskea. Missasin kokonaan Amos Rexin 1. näyttelyn, joten tänne yritämme edes päästä.
 7. Kävelin ennen lapsia todella paljon, ja kun lumet sulavat niin haluan ehdottomasti kävellä tutun 10 km reitin muutaman kerran Leonin päiväuniaikaan, jolloin hän voi nukkua vaunuissa. Näitä pitkiä kävelyitä ei niin vaan kävelläkään, kun ruuhkavuodet alkavat!
 8. Vaatehuoneen siivous – Tämä ikuisuusprojekti pitää nyt vaan saada tehtyä äitiyslomalla, nyt on aika luopua vanhoista vaatteista, myydä äitiys- ja imetysvaatteet pois ja uusia vähän vaatevarastoa. Olen viimeksi ostanut itselleni jotain muuta kuin imetyksen mahdollistava vaatetta varmaan kolme vuotta sitten.
 9. Viimeisenä listallani on muistaa viettää taaperon kanssa kahdenkeskistä aikaa kotonakin, ja nauttia hänen läheisyydestään. Mikään ei ole ihanampaa kuin pötkötellä oman pienen kanssa rauhassa sohvalla, ja sylitellä sekä suukotella omaa pientä pulleaa poikaa.

 

 

Leonhan jatkaa vielä lomailua, kun mieheni jää kotiin kesäksi hänen kanssaan kun palaan töihin. Jos en siis ehdi kokemaan jotain asiaa listallani, niin mieheni ja Leon ehtivät varmasti yhdessä viettämiensä kuukausien aikana korjaamaan tilanteen. Onneksi meillä on myös viikonloput koko perheen kanssa vietettävänä, sillä teemme molemmat toimistotyötä. Olen todella onnellinen, että saan tällä kertaa viettää Leonin kanssa aikaa kunnes hän täyttää 1,5 vuotta ja hänen isänsä jatkaa siitä. Olen kuullut, että vanhempainvapaalle jäävät isät keksivät vaikka mitä kivaa tekemistä taaperoidensa kanssa, kun eivät ole eläneet sitä vauva-arkea jo vuoden ajan ja jumahtaneet rutiineihin samalla tavalla kuin me äidit usein.

 

Mitä toivot, että olisit ehtinyt tekemään äitiyslomalla?

 

Lue myös: Töihinpaluu odottaa, mutta kuinka kauan ja Myin taaperon päiväuniajat työnantajalleni. 

 

2 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Oi tää oli hyvä. Mä haluan muuttaa suunnitelmia, laiskotella, tehdä mitä huvittaa. Ilman tarkkoja aikatauluja. ?? Sitä tulen kaipaamaan.

  • sormetsuuhun kirjoitti:

   Sekin on totta, että on hyvä jättää aikaa vaan laiskottelulle <3 Onneksi mun listalla ei ole niin paljoa puuhaa, joten ehditään mekin varmaan vaan haahuilemaan päämäärättömästi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *