Hae
Nina ja minit

Imetyksen lopettaminen – pääsenkö koskaan eroon?

Olen aina ollut hyvin imetysmyönteinen, ja onnekseni imetys lähti poikien kanssa hyvin käyntiin ja täysimetin kumpaakin 6 kuukautta ennen sormiruokailun aloittamista. On jokaisen äidin oma asia kuinka kauan haluaa imettää, tai imettääkö ollenkaan. Minusta tuli Leonin kanssa kuitenkin jo toistamiseen taaperoimettäjä ja yhdistin vaivatta imetyksen ja työhön paluun. Lopetimme kummankin pojan yöimetykset porrastetusti heidän ollessaan yksivuotiaita vähentämällä yhden imetyksen kerrallaan. Monelle taaperolle yöheräily on selkeästi päälle jäänyt tapa. Kun taapero oppii, ettei saa maitoa herätessään tiettyyn aikaan, niin vähitellen hän oppii ettei ole mitään syytä herätä. Tämä menetelmä toimi todella hyvin kummankin pojan kanssa, ja he lopettivat yöllä heräilyn hieman yli vuoden ikäisinä. Nyt on imetyksen lopettaminen kokonaan alkaa olla meillä ajankohtaista.

 

 

Miten esikoisemme lopetti äidinmaidon juomisen

Esikoisemme Joel nautti äidinmaidosta vuoden ja yhdeksän kuukauden ajan, kunnes hän lopetti yhtäkkiä aivan itsekseen. Olin jo kuudennella kuulla raskaana, ja se voi vaikuttaa maidon makuun. Yhtenä päivänä Joel vain lopetti maidon pyytämisen, enkä sitä alkanut sen kummemmin tarjoamaan. Olin tavallaan helpottunut, ettei minun tarvinnut millään tavalla vierottaa Joelia maidosta. En päässyt WHO:n suosittelemaan kahteen vuoteen, johon asti imetystä olisi järjestön mukaan hyvä jatkaa. Ilokseni pääsin Leonin kanssa tähän imetystavoitteeseen, ja tällöin vielä ajattelin että Leon saa itse päättää kauanko haluaa maidotella. Nyt kun Leon täyttää pian 2 vuotta ja 2 kuukautta, en ole enää ihan samaa mieltä.

 

 

Imetyksen lopettaminen kokonaan

Imetän Leonia edelleen kerran päivässä, vaikka olin aikeissa lopettaa imetyksen jo viime vuoden puolella. Olin toivonut,, että imetystaipaleemme loppuu vähän kuin itsekseen kun lähdin marraskuun alussa kolmeksi yöksi Barcelonaan tyttöjen reissulle. Noh, kun palasin kotiin Leon jatkoi aivan kuten ennenkin, ja vaatimalla vaati maitoa aamuisin ja iltaisin. Nautin imetyshetkistämme, sillä silloin vilkas touhutaapero rauhoittuu hetkeksi syliini ja saan pusutella häntä rauhassa. Samalla haluaisin lopettaa imetyksen, koska etenkin aamukuuden maidonkerjäämiset on melko rasittavia. Uskon, että Leon nukkuisi pidempään jos hänellä ei alkaisi pyörimään maito mielessä. Lisäksi olemme lähdössä kahden kuukauden päästä Thaimaahan, ja matka sujuisi helpommin jos en imettäisi enää silloin. Esikoisen imetyksen lopetus meni niin helposti ja hänen omasta aloitteestaan, että toivoin paljon että pääsisimme yhtä helpolla nytkin. Kaipa sitä vaan pitää ryhdistäytyä, ja alkaa määrätietoisesti tekemään työtä imetyksen lopettamisen eteen.

 

Onko muilla taaperoimettäjillä vinkkejä miten maidottelun saa loppumaan?

 

Lue myös: Yöimetysten lopettaminen porrastetusti

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Tsemppiä! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *