Hae
Ruokaturisti

Välipäivien menovinkit lapsiperheille

Vietämme aina jouluaaton ja joulupäivän visusti kotona. Vaikka isovanhemmat viettävät meillä joulua, ja meillä käy paljon ihmisiä kylässä, alamme silti kaivata muuta puuhaa Tapaninpäivänä. Niinpä joudumme suunnittelemaan paljon puuhaa joulun ja uudenvuoden välisille päiville, kun poikien päiväkoti on suljettu. 4-vuotias Joel on todella vilkas, ja alkaa kirjaimellisesti hyppimään sohvilla jos emme ole päässeet talosta ulos ennen aamukymmentä. Eikä pieni Leonkaan näytä kovin rauhallisemmalta tapaukselta. Nyt kun meillä on ollut Helsingissä lumeton joulu, ja ulkona on kovin pimeää ja sateista, olemme kaavailleet vaikka mitä puuhaa loppuvuodelle. Olen koonnut alle meidän menovinkkimme, vinkkaa kommentteihin omiasi!

 

 

välipäivien menovinkit lapsiperheille

 

1. fallkullan kotieläintila (MAKSUTON)

Ihastuttava Fallkullan kotieläintila on avoinna joka päivä 6.1.2020 asti klo 10-15. Käymme Fallkullassa usein moikkamassa lehmiä, vuohia, kanoja ja pupuja, muttemme ole koskaan eksyneet sinne talvella. Söpö kahvila Kilipukki ei valitettavasti ole välipäivinä auki, joten kannattaa ottaa omat eväät.

 

2. OODI KESKUSTAKIRJASTO (MAKSUTON)

Töölönlahdella sijaitseva Oodi keskustakirjasto on todella vaikuttava rakennus, ja sieltä löytyy paljon tutkittavaa ja tehtävää myös lapsille. Oodissa on sekä lainattavia että kirjastossa pelattavia lautapelejä kaikenikäisille. Lisäksi Leikkipuisto Loru sijaitsee Oodin ensimmäisen kerroksen pohjoispäädyssä. Lorussa järjestetään joululoman aikana laulutuokioita lapsiperheille pe 27.12 klo 11-12 (vauvoille) ja 14-14.30 isommille lapsille. Lue lisää ohjelmasta.

 

Lasten Kaupungissa riittää puuhaa

 

3. LASTEN KAUPUNKI (MAKSUTON)

Yksi kestosuosikkimme on Helsingin Kaupunginmuseon Lasten Kaupunki. Museo sijaitsee Senaatintorin kulmalla Sederholmin talossa, joka valmistui vuonna 1757.  Sederholmin talo on Helsingin vanhin talo, ja sinne avattiin keväällä 2016 pienimpien kaupunkilaisten oma Lasten kaupunki. Museoon on aina vapaa pääsy, ja se on joulun aikaan auki 27.12 alkaen, jolloin museo on avoinna klo 10.00-19.00. Lasten Kaupungissa on tutkittavaa todella paljon, ja mikä parasta Lasten kaupungissa kaikkeen esillä olevaan saa koskea. Kerrankin museo, jossa ei tarvitse olla koko ajan hokemassa ”Älä koske siihen!” Lue myös erillinen postaukseni Lasten Kaupungista.

 

4. lux-korkeasaari tapahtuma

Korkeasaari on tänä talvena ensi kertaa mukana Lux Helsinki -valotaidefestivaalissa. Jokaisesta tapahtumaan ostetusta pääsylipusta lahjoitetaan euro lumileopardien suojeluun. Korkeasaaren vuosikortilla pääsee maksutta myös Lux Korkeasaari -tapahtumaan. Korkeasaari on aina auki, ja välipäivinä joka päivä klo 10.00-18.00. Me olemme menossa tapahtumaan Tapaninpäivänä.

 

5. RATIKKAMUSEO (MAKSUTON)

Leon on aivan hulluna ratikoihin, ja joudumme aina jäämään katselemaan kun ratikka menee ohi. Töölössä kulttuurikeskus Korjaamon yhteydessä sijaitseva Ratikkamuseo on varmasti monille muille poikien äideille tuttu paikka. Se on auki klo 11-17 joka päivä 27.12 alkaen, ja sisäänpääsy on aina maksuton. Ratikkamuseossa pääsee istumaan vanhan ratikan kyytiin, ja samalla voit kertoa lapsillesi Helsingin historiasta. Museossa pääsee myös leimaamaan lippujen kuten ennen vanhaan.

 

 

6. SISÄLEIKKIPUISTOT

Perinteiset sisähuvipuistot on myös auki välipäivinä, ja pojat viihtyvät siellä aina mainiosti. Nyt olemme vaan päässeet siihen pisteeseen, että meno on yltynyt liian villiksi että joudumme HopLopeissa aina jakaantumaan kahden hengen tiimeihin.  Olen yleensä astetta rauhallisemman 2-vuotiaan kanssa, ja mieheni saa juosta Joelin perässä. HopLop ja Hakaniemen Leikkiluola on viikonloppuisin melko täynnä, saas nähdä miltä välipäivät näyttävät. Leikkiluola on arkisin ennen klo 15 ihanan tyhjä, ja siksi käymme siellä usein juuri aamupäivisin Leonin kanssa leikkimässä.

 

VILKKAITA VÄLIPÄIVIÄ!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *