Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Ihanimmat neuletakit tulevat Jyväskylästä

Kaupallinen yhteistyö: Alpa

Olen aiemminkin hehkuttanut Jyväskyläläistä Alpaa, joiden neuleisiin olen aivan hurahtanut. Minulta löytyi kaapista ennestään kolme Alpan neulatakkia, yksi kaulaliina ja yksi pipo. Alpakanvilla on hengittävä luonnonmateriaali, ja sopii myös villa-allergikoille. Alpan ihanimmat neuletakit ovat ajattomia ja kestäviä, ja eksyvät siksi päälleni useammin kuin mikään muu kaapissani. Onneksi alpakanvilla hylkii likaa, ja sen raikastamiseksi riittää tuuletus. Sain Alpalta kaksi luottoneuletta lisää kaappiini, joista toinen on ensimmäinen lyhyt Alpan neule mitä minulla on, ja toinen on uudesta, ylellisestä alpakanvilla-silkkimallistosta.

 

ihanimmat neuletakit – vaatekaappini uutuudet

 

Song-neuletakki

Sain testiin Alpan uudesta alpakka-silkkimallistosta ihanan Song-neuletakin grafiitin värisenä. Neuleessa on 3/4-hihat ja tuntuu päällä yhtä ylelliseltä kuin miltä se kuulostaakin. Kyseessä on keskipitkä, napiton neuletakki, joka on 70% alpakanvillaa ja 30% mulperisilkkiä.

Song-neuletakin lanka on Premium Baby Alpacaa, hienointa mahdollista alpakkalaatua, johon on sekoitettu maailman arvokkainta ja parasta silkkiä, mulperia. Tätä silkkiä saadaan vain silkkiperhosista, jotka syövät vain mulperipuun lehtiä. Kuitu on erityisen ohutta, hienoa ja pehmeää.

Song-neuletakki on kauniin läpikuultava, ja se on Alpan ohuin neule. Olen käyttänyt neuletakkia niin farkkujen kuin mekonkin kanssa. Se mahtuu taiteltuna käsilaukkuun, ja uskon että tulen kantamaan neuletta mukanani koko ensi kesän.

 

Serene-neuletakki

Valitsin Alpalta itselleni myös lyhytmallisen Serene-neuletakin kauniin roosan värisenä. Serene on ensimmäinen lyhyt neuleeni ja muistuttaa ryhdikkyydeltään bleiseriä. Täydellinen toimistoneule siis! Ei ihmekään, että Sereneä hehkutettiin Kauppalehdessäkin pari kuukautta sitten. Olen käyttänyt Serene-neuletakkia mekkojen kanssa ja odotan, että pääsen joku päivä toimistolle testaamaan bleiserin korvaamista Serenellä.

Ainomaria Haatajan suunnittelema Serene on tehty pehmeästä Baby Alpacasta, joka ei nimestään huolimatta ole vauva-alpakan villaa. Kyseessä on hyvin pehmeä kuitulaatu, jossa ei juurikaan ole pintastruktuuria. Alpa käyttää kyseistä villalaatua napakoissa ja sileissä neuleissaan sekä kudotuissa huiveissa.

 

Alpan tärkeimmät arvot ovat esteettisyys, ekologisuus ja eettisyys. Alpan neuleet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Keski-Euroopassa. Pidän erityisesti siitä miten Alpa nostaa esille alpakoita, joilta saa neuleissaan käyttämänsä villan. Opin Alpan sivuilta muun muassa, että alpakat elävät puolivilleinä Perussa, ja lauma kootaan kasaan keritsemistä varten. Alpakanvilla on aina mulesing-vapaata, ja alpakat ovat tottuneet kerintään sillä ne keritään aina kesähelteitä varten. Alpakanvilla on myös lampaanvillaa ekologisempi vaihtoehto siinä mielessä, sillä alpakoiden tassut eivät aiheuta eroosiota kuten lampaiden kaviot.

 

Ensimmäinen Alpa neuleeni (Drizzle) vuodelta 2018

 

Alpa lanseerasi pari viikkoa sitten kampanjan joulukuun ajaksi, jossa pääset rakastumaan Alpan neuleisiin riskittä. Kun ostat neuletuotteen joulukuun aikana, saat kahden kuukauden kokeiluoikeiden täydellä palautusoikeudella. Voit siis ottaa neuleen käyttöösi ja jos sattuisi käymään niin, ettet ole ostokseesi tyytyväinen, saat palauttaa sen kulutta. Lisäksi saat 10% alennusta ja ilmaisen toimituksen alekoodilla: JOULU.

 

Lämmintä talvea!

 

Lue myös: Luottovaatteeni: Alpan ylelliset alpakanvillaiset neuletakit

 

Kaupallinen yhteistyö: Alpa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *