Hae
Ruokaturisti

Vaniljainen mustikkapiirakka tuoreista mustikoista

Loppukesään kuuluvat tuoreet suomalaiset mustikat ja niistä tehty mehevä mustikkapiirakka. Suurimman osan mustikoista syön tosin tuoreena, enkä raaski pakastaa yhtään. Pakastemustikoita saa onneksi kaupasta pitkin vuotta. Koska pakastimestani ei leivontainspiraation iskiessä löytynyt kaupan kauraista valmistaikinaa, tein pohjan taikinan itse. Mielestäni kaupan valmis kaurainen piirakkataikinapohja on aivan yhtä hyvää, ja täysin sallittu oikoreitti. Tein tällä kertaa piirakan valmiiseen vaniljarahkaan, ja piirakasta tuli niin hyvää, ettei se kaivannut seurakseen edes vaniljakastiketta. Yleensä läträän vaniljakastikkeen kanssa vähän liikaakin. Mustikkapiirakka tuoreista mustikoista maistuu aivan erilaiselta kuin pakastemustikoista, suosittelen kokeilemaan!

 

mustikkapiirakka tuoreista mustikoista

 

 

Mitä tarvitset:

 

 

kauraPohja:

  • 1 kananmuna
  • 100 g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

 

 

Täyte: 

  • 3 dl tuoreita mustikoita
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria

 

Vaiheet:

  1. Tee taikina alla olevan ohjeen mukaan, tai käytä kauraa sisältävää valmistaikinaa.
    • Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää kananmuna edelleen vatkaten.
    • Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinan sekaan.
    • Vaivaa taikina tasaiseksi käsin ja painele se voideltuun piirakkavuokaan.
  2. Kaada puolet mustikoista pohjan päälle.
  3. Vispaa kananmunien rakenne kunnolla rikki, ja lisää munien joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
  4. Kaada rahkaseos mustikoiden päälle, ja sirottele loput mustikat rahkan päälle.
  5. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 40 minuuttia.

 

Herkullista loppukesää!

 

Lue myös: Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *