Hae
Ruokaturisti

Sateinen päivä SEA LIFE Helsingissä

Sisäänpääsy saatu SEA LIFE Helsingiltä

 

Pallokala!

 

Vietimme hauskat pari tuntia SEA LIFE Helsingissä poikien kanssa viikonloppuna. Olimme viimeksi käyneet SEA LIFEssa viime vuoden keväällä, jolloin Leon oli vasta puolivuotias ja Joel 2,5 vuotias. Oli hauska huomata, että esikoisemme jaksoi jo enemmän keskittyä ihmettelemään eri kaloja, ja kyseli paljon kysymyksiäkin. Selitin hänelle melko kauan ison Valtamerialtaan edessä siellä asustavista hai-kaloista, ja muista kavereista. Joel näytti kuuntelevan tarkkaavaisesti, mutta ilmeisesti opit meni hieman ohi, sillä hän selitti minulle miten isoin kala on niiden muiden äiti. Valtameriallas on todella vaikuttavan näköinen, ja pieni Leon kummasteli sitä kaikkea osoitellen.

 

Löydä kaikki ’Mahtavat hait’ SEA LIFEn altaista!

 

SEA LIFEn uutuus vuodelle 2019 on erilaiset tapahtumat. Maaliskuun loppuun asti on käynnissä ’Jawsome Sharks’ eli ’Mahtavat Hait’ -tapahtuma. Eri altaisiin oli jemmattu lasipurkkeja, jotka kaikki piti bongata. Jokaisessa purkissa oli eri hai, ja kun keräät kaikki niin saat muistoksi SEA LIFE-tarran ja oman haituntija -diplomin. Nettisivuilla lupailtiin, että seuraavana vuorossa (huhti-toukokuu) olisi ’Lego Sea Explorers’, joka kuulostaa myös todella mielenkiintoiselta.

 

SEA LIFEn vaarallisin asukas

 

Näimme SEA LIFEn vaarallisimman asukkaan, sähköankeriaan joka voi kasvaa yli kaksimetriseksi. Sähköankerias on lähes sokea, mutta se ei estä sitä tuottamasta jopa 650 voltin sähköiskua, jolla se tainnuttaa saaliinsa. Itse olisin veikannut piraijoita tai jättimäistä Mussukka-nimistä haikalaa vaarallisemmaksi, mutta ehkä ne eivät sentään pysty tainnuttamaan hevosta kuten tämä kaveri.

 

Löydätkö kuvasta kolme merihevosta? Entä meritähden? Ja merisiilin?

 

Osuimme merihevosten altaan luo sopivasti juuri niiden ruokinta-aikaan. En ole aiemmin kiinnittänyt huomiota ruokinta-aikoihin, mutta kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa ja etenkin kuuntelemassa. SEA LIFEn Riku kertoi vartin ajan merihevosista, ja jopa Joel jaksoi kuunnella. Riku vinkkasi, että kannattaa jäädä katsomaan altaita aina muutamaksi minuutiksi, sillä niissä on niin paljon elämää, että altaista löytää joka kerta uusia puolia. Mieheni ihmetteli yhden altaan pitkulaista asukasta, jota ei oltu lainkaan merkitty tauluun. Hän kysyi asiasta SEA LIFEn henkilökunnalta, ja sai kuulla kyseisen pitkulan olevan Korv-Göran niminen merimakkara. En tiennyt, että merimakkarat kasvavat niin pitkäksi!

 

 

SEA LIFE vierailumme kruunasi sisähiekkalaatikko, joka oli 1,5 -vuotiaan Leonin lempipaikka. Leon oli viime kesänä vielä liian pieni hiekkalaatikolle, ja pääsi nyt ihmettelemään hiekkaa. Hiekkalaatikko oli monen muunkin pienen suosiossa, ja sen vieressä on vanhemmille mukavat tuolit siltä varalta, että hiekkalaatikon viereen joutuu pysähtymään hieman kauemmaksi aikaa.

 

Mikä teidän lapsista on parasta SEA LIFEssa?

 

Lue myös: Lasten Kaupunki Helsingissä ja Sadepäivän puuhaa: Luonnontieteellinen museo

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *