Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Hotel Sveitsi- Herkuttelua Hyvinkäällä

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Sveitsi

Vietimme kesäisen miniloman Hyvinkään Hotel Sveitsissä. Olimme vierailleet viime talvena tässä lapsiystävällisessä hotellissa, ja nyt halusimme tutustua hotelliin kesällä. Hotel Sveitsi on todella monipuolinen hotelli, sillä samasta rakennuksesta löytyy oikea elokuvateatteri, sisäaktiviteettipuisto Super Park ja Sveitsin uimala. Ei siis ihmekään, että hotelli valittiin juuri Suomen parhaaksi lomakeskukseksi. Ajoimme Helsingistä 45 minuuttia Hyvinkäälle ja parkkeerasimme hotellin eteen. Pääsimme suoraan kirjautumaan sisään, ja lähdimme ensiksi tutustumaan huoneeseemme.

 

Upea, valoisa aula

Leikkipaikka aulassa

hotel sveitsi: Junior Suite

Yövyimme tilavassa Junior Suite -huoneessa, jonka sisustus oli skandinaavisen kaunis, raikas ja tyylikäs. Junior Suitessa on olohuone sohvalla, nojatuolilla, työpöydällä ja isolla taulutelevisiolla, ja vielä erikseen makuuhuone jossa oli sängyn lisäksi isot vaatekaapit. Junior Suitessa on iso kylpyhuone, johon pääsee kätevästi kummastakin huoneesta. Kauniissa kylpyhuoneessa oli iso kylpyamme, erillinen suihku ja Rituals -sarjan hyväntuoksuiset shampoot, hoitoaineet, kylpyvaahto, käsisaippua ja suihkusaippua. Huoneeseemme oli tuotu Leonille valmiiksi vauvasänky ja  huoneen sohvasta oli tehty Joelille oma iso lisäsänky. Koska Junior Suite on 43 m2, joten huoneeseen jäi vielä hyvin tilaa temmeltää. Kaikissa huoneissa on lisäksi baarikaappi ja Pauligin Cup Solo kahvinkeitin. Keittimellä sai Joelin iloksi tehtyä myös kaakaota.

 

Junior Suiten makuuhuone

 

Kun pojat olivat saaneet tarpeekseen huoneeseen tutustumisesta ja sängyllä pomppimisesta, lähdimme tutustumaan tarkemmin hotellin tiloihin. Hotellin aulassa on iso sohvaryhmä kauniin takan edessä, ja aivan aulasta löytyi myös lapsille leikkinurkkaus, jossa oli mm. piirustusvälineitä, leikkikeittiö, kirjoja ja leluja. Hotellin päärakennuksesta lähtee kaksi käytävää, toinen johtaa Sveitsin uimalaan,  ja toinen Super Parkkiin ja Bio Rex Sveitsiin. Hotel Sveitsin huonehintoihin kuuluu kuntosalin lisäksi ilmainen sisäänpääsy Sveitsin uimalaan, johon pääsee huoneesta kylpytakki päällä sisäkautta vastaanotosta saatu ranneke kädessä. Lisäksi hotellissa toimii Beauty & Wellness Sveitsi, johon olisin hyvin voinut mennä poikien nukutuksen ajaksi rentoutumaan, jos vain olisi tajunnut varata ajoissa hoidon itselleni. Hotellin alueella on lisäksi paljon ulkoilumahdollisuuksia ja puuhaa koko perheelle. Hotellin vieressä sijaitsee SeikkailuSveitsi -niminen koko perheen seikkailupuisto. SeikkailuSveitsissä on 10 puihin rakennettua seikkailurataa kaiken ikäisille, ja ”Suomen jännittävin vaijeriliukurata”. Pojat olivat vielä ihan vähän liian nuoria seikkailemaan, mutta ensi kesänä sitten.

 

Hotel Sveitsi: Ravintola Tila

 

Tilan lankku alkuruoaksi jaettavaksi

 

Söimme illallista hotellin alakerrassa sijaitsevassa viihtyisässä Ravintola Tilassa. Ravintolassa oli yhdellä seinällä hauskat käpytapetit, toisella seinällä metsää ja oravia, ja pöydilläkin oli käpyjä koristeina. Koko lista näytti todella hyvältä, ja vaikka emme mieheni kanssa syö lihaa, valinnanvaraa riitti silti. Tilasimme koko perheelle yhteisen alkuruoan, Lankuta baby -nimisen lankun, josta löytyi savukanaa, vuohenjuustoa ja pikkelöityä retiisiä, parsaa ja kylmäsavulohta, katkarapuja Skagen, sitrusmarinoitua cheddarjuustoa, Åbyn lakritsinäkkäriä ja talon viikunahilloa. Pojat söivät pääasiassa savukanaa ja cheddaria viikunahillolla, ja meille jäi kaikki loput herkut.

 

Leon ja suolattomat ranskanperunat

 

Valitsimme ensiksi lapsille pääruoat, jotta he pääsevät ajoissa syömään. Otimme kolmevuotiaalle Joelille aikuisten alkuruokalistalta lohikeiton, sillä se on hänen lempiruokaansa. 1,5-vuotias Leon sai itselleen lastenlistalta hampurilaisen suolattomilla ranskalaisilla. Käytännössä Leon söi Joelin lohikeitosta lohta, ja Joel sai hänen hampurilaisestaan puolet. Minä ja mieheni söimme kumpikin hiilillä paahdettua lohta paprika-sahramimajoneesilla, parsalla ja kauden perunoilla.

 

 

Jäkiruokavalinta oli Joelille helppo, sillä hän rakastaa mansikkajäätelöä ja tilasi sitä kaksi palloa. Mieheni halusi testata porkkanakakun, ja minä otin Tilan klassikkoannoksen Pätkis-kakun pätkisjäätelöllä. Meidän kummankin jälkiruoat olivat todella näyttäviä, eikä ulkonäkö pettänyt sillä etenkin porkkanakakku oli aivan suussa sulavaa. Leon sai itselleen pienen hedelmälautasen. Ruoka maistui koko perheelle hyvin, ja pojat jaksoivat yllättävän hyvin istua kanssamme pari tuntia ravintolassa. Pojat juoksivat tosin ennen ruokaa, ja ruokailun lomassa, ravintolan keskellä sijaitsevaan leikkitilaan.

 

Ihastuttava, mehevä porkkanakakku ravintola Tilan tapaan

Ja pätkis-kakku pätkisjäätelöllä

 

Junior Suite huoneessa oli todella iso kylpyamme, ja päätimme mennä illallisen jälkeen kylpyyn. Joel rakastaa hotellien kylpyammeita, ja siksi otan aina kylpyvaahtoa ja hänen omat hotellitossunsa mukaan. Koska amme oli niin suuri, mahduimme sinne ihan hyvin kaikki ja tämä oli pojista todella hauskaa. Kylvyn jälkeen laitoimme pojat nukkumaan omiin sänkyihinsä, ja siirryimme toisen huoneen puolelle. aikaan. Vaikka huoneiden välissä ei olekaan ovea, huone mahdollisti sen, että pystyimme viettämään omaa aikaa toisen huoneen puolella kun lapset olivat jo nukahtaneet. Istuskelimme kuohuviiniä juoden jättimäisellä Unikulman sängyllämme, söimme suklaata, juttelimme ja kanavasurffailimme. Lapsiperheen parisuhderomantiikkaa parhaimmillaan.

 

 

Hyvin nukutun yön jälkeen olimme kaikki todella nälkäisiä ja suuntasimme Tilaan aamiaisella. Hotel Sveitsin aamiaiselta löytyi kaikkea mitä aamiaiselta yleensä odotan, ja lämpimiin ruokiin oli selkeästi panostettu. Erityisesti karjalanpiirakoiden lisukkeeksi tarkoitettu munavoi oli positiivinen yllätys, sillä se maistui samalta kuin kotona, eli oli selkeästi voihin tehty. Liian usein munavoi tehdään mauttomaan margariiniin, ja se pilaa koko karjalanpiirakan. Sain koottua kummallekin pojalle hyvän aamiaislautasen, ja Joel sai kauramaitoa lasiinsa. Aamiaisella oli hyvin otettu erikoisruokavaliot huomioon, ja myös vegaanivaihtoehtoja kehotettiin pyytämään tarjoilijalta. Mieleen jäivät myös juuri paistetut croissantit appelsiinimarmeladilla.

 

 

Kesällä aamiaisella on jäätelötakuu!

Hotel Sveitsi on Hyvinkään helmi, jonne kannattaa ehdottomasti hurauttaa pääkaupunkiseudulta. Olin kuullut ennakkoon, että Hotel Sveitsi on lapsiystävällinen. Tämän saman lauseen kuulee usein, ja harmittavan usein se tarkoittaa vain, että ravintolassa on syöttötuoli tai että hotellihuoneeseen saa tilattua vauvansängyn. Hotel Sveitsi on kuitenkin aivan aidosti lapsiystävällinen. Hotellin aulassa on yksi leikkinurkkaus ja toinen löytyy ravintolasta. Ravintolassa on kirjoja, leluja, piirustusvälineet, ja tarroja, joilla pystyy viihdyttämään nälkäisiä lapsosia sillä aikaa kun ruoka valmistuu. Lisäksi Ravintola Tilassa on todella kattava lastenlista. Listalta löytyi kaikkea perusklassikoista erikoisempiin ruokiin, myös vegaanivaihtoehto oli saatavilla. Joel ei ole koskaan ollut lihapullien, spagetti bolognesen tai ranskalaisten ystävä, joten arvostin todella, että listalta löytyi muutakin. Lisäksi saimme vaivatta muokattua lasten annoksia, kun pyysimme ranskalaiset ilman suolaa ja Leonille vain hedelmiä jälkiruoaksi.

 

Kiitos herkullisesta minilomasta Hotel Sveitsi!

 

Kaupallinen yhteistyö: Hotel Sveitsi

5 kommenttia

  1. Karhusola kirjoitti:

    Oi kivan näköinen paikka ja hei vitsi tuli nälkä kun katteli noita ruokakuvia ?

  2. satu - Tsajut kirjoitti:

    Ihanan kuuloinen paikka. Olen haaveillut pienestä hotellilomasta ja tuo voisi olla meille sopiva paikka <3

    • Sormet suuhun kirjoitti:

      Kannattaa testata! Ollaan oltu minilomalla Helsingissä, mutta se aina menee kaupungilla luuhailuksi niin on kiva kun täällä on muutakin puuhaa ?

  3. Marjut kirjoitti:

    Tämä on kyllä ihana paikka. Käytiin perheen kanssa viime kesänä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *