Hae
Ruokaturisti

Maukkaat sormiruokailijan härkäpapupihvit

Tänään tein koko perheelle pihvejä härkäpapurouheesta. Olen viime aikoina ihastunut härkäpapurouheeseen, jossa on paljon kuitua ja proteiinia, ja vain hyvin vähän rasvaa. Lisäksi härkäpapu on mainio Suomessa kasvava palkokasvi, jonka käyttö on myös ekologista. Näitä on myös hyvin helppo ja nopea tehdä. Härkäpapupihvit maistuvat hyvin sellaisenaan vaikkapa riisin kanssa tai vaikkapa hampurilaisen välissä. Tohlottajamme söi näitä hyvin tyytyväisenä, eikä melkein muruakaan päätynyt lattialle. Näitä pitää tehdä toistekin!

Maukkaat sormiruokailijan härkäpapupihvit

 

 

 

Mitä tarvitset:

 

  • 2 dl härkäpapurouhetta
  • 4 dl vettä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 porkkanaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Kevätsipuli varsineen
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl mustapippuria

 

 

Vaiheet:

  1. Keitä härkäpapurouhetta vedessä 10 minuuttia.
  2. Raasta porkkanat hienoksi.
  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli.
  4. Sekoita kaikki ainekset keitetyn härkäpapurouheen sekaan kattilaan.
  5. Laita taikina tekeytymään kylmään puoleksi tunniksi.
  6. Muotoile suoraan pannulle seoksesta pihvejä.
  7. Paista kummaltakin puolelta tilkassa oliiviöljyä tai kookosöljyä.
  8. Tarjoile sormiruokailijalle mieleisten lisukkeiden kanssa.

 

 

 

Sormet suuhun ja bon appétit!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *