Hae
Ruokaturisti

Mansikkajuustokakku uunissa Cheesecake Factoryn tapaan

Minulla on perinteenä leipoa joka juhannus mansikkajuustokakku. En ole perinteisen kermakakun fani, mutta juhannukseen kuuluu mielestäni mansikoita pursuava kakku. Olen viimeiset 10 vuotta leiponut herkullisen mansikkajuustokakun reseptillä, jonka väitetään olevan amerikkalaisen Cheesecake Factory -ketjun perinteisen juustokakun resepti. Kävin tosin muutama vuosi sitten New Orleansissa ollessani ensimmäistä kertaa syömässä Cheesecake Factoryn bravuurijuustokakun, ja pidän tällä reseptillä syntyneestä kakusta enemmän. Voi olla, että se johtuu siitä, että tässä juustokakussa olennaista on nauttia se tuoreiden, suomalaisten mansikoiden kanssa. Olen pyynnöstä jakanut reseptini jokaiselle leipomaani kakkua syöneelle, ja jaan tämän nyt myös teidän kanssanne. Muistathan tehdä juustokakun vuorokautta ennen sen nauttimista, sen maku syvenee huomattavasti.

 

mansikkajuustokakku uunissa

 

Kuohkea mansikkajuustokakku

Mitä tarvitset:

  • Pohja
    • 175 g Digestive-keksejä
    • 80 g sulatettua voita
  • 700 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 3 dl sokeria
  • 5 kananmunaa
  • 400 g hapankermaa
  • 0,6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 2 tl sitruunamehua
  • Paljon tuoreita mansikoita koristeluun, ja pöytään kakun lisukkeeksi.

 

 

Vaiheet:

  1. Ota juustokakun kaikki ainekset huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen leipomista.
  2. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa se muotoon.
  3. Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi joko huhmarella tai tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä keksi/voiseos kakkuvuoan pohjalle ja painele tasaiseksi joko puhtain käsin tai esim. lasin pohjalla.
  4. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.
  5. Vatkaa tuorejuustoa matalalla teholla kunnes se on ilmavaa.
  6. Kaada sokeri vähitellen tuorejuuston sekaan vatkaten koko ajan samalla
  7. Lisää jokainen muna mukaan yksitellen, ja vatkaa jokaisen jälkeen.
  8. Lisää jauhot, vanilja-aromi ja sitruunamehu.
  9. Lisää lopuksi hapankerma mukaan ja vatkaa hyvin.
  10. Ota kakkupohja jääkaapista ja kaada seos pohjan päälle.
  11. Paista kakkua uunin keskiosassa 175 asteessa tunnin ja 15 minuutin ajan.
  12. Sammuta uuni, avaa se novi raolleen ja jätä kakku uuniin vielä tunniksi. Tämän tarkoituksena on estää kakun pinnan halkeaminen.
  13. Ota juustokakku uunista, ja anna maustua jääkaapissa vielä vähintään yön yli.
  14. Koristele runsaalla määrällä mansikoita, ja nauti!

 

Maukasta Juhannusta!

 

Lue myös: Vaniljainen 4 raaka-aineen mustikkapiirakka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *