Hae
Ruokaturisti

Pärnun ravintolat: Söpö Supelsaksad ja muut suosikkimme

Olimme viime viikolla ensimmäistä kertaa Pärnussa. Googlettelin tapani mukaan Pärnun ravintolat läpi ennen reissuamme, ja valitsin muutaman missä haluan ehdottomasti käydä. Olin positiivisesti yllättynyt Pärnun ravintolavalikoimasta! Emme kokeneet ihme kyllä edes yhtään pettymystä. Yhden ravintolan terassilla istuimme tosin 10 minuuttia ja lähdimme pois kun kukaan ei ollut tuonut meille edes ruokalistaa. Lisäksi minua varoiteltiin etukäteen, että sen Pärnun suosituimman pizzapaikan pizza ei ole kovin kummoista, joten jätin sen suosiolla väliin. Koska olimme Pärnussa vain kolme päivää, moni houkutteleva ravintola jäi testaamatta. No, onneksi Pärnuun pääsee vielä uudestaan!

pärnun ravintolat: meidän suosikkimme

 

Kohvik Supelsaksad

 

 

Super suloisesti sisustettu Supelsaksad on tunnettu mahtavista kakuistaan. Me kävimme kahvilassa kerran kakkukahveilla heidän puutarhassaan, ja toisen kerran lounaalla sisätiloissa. En kahdesta vierailusta huolimatta onnistunut ottamaan Supelsaksadin annoksista yhtään kuvaa. Minä söin lounaalla aivan älyttömän hyvän muunnelman Nizzan salaatista, jossa oli salaattipedillä paistettuja papuja, perunoita ja kokonainen lohifile. Salaatin tonnikala-kapriskastike tarjoiltiin erikseen pienestä kannusta.  Joel söi lasten listalta kanapastan ja Leon lohen perunamuusilla. Lasten annokset olivat todella isot, ja ei todellakaan hinnalla pilattu. Joelin pasta maksoi 4€ ja Leonin lohi 5€.

Supelsaksad on avoinna joka päivä kymmenestä miltei puoleenyöhön ja sijaitsee osoitteessa Nikolai 32, Pärnu.

 

 

villa wesset

 

Salmon Poke Bowl

 

Kävelimme rannan tuntumassa sijaitsevan Villa Wessetin ohi kerran, ja se jäi mieleen joten palasimme sinne lounaalle seuraavana päivänä. Ravintolalla on iso, viihtyisä terassi jossa on taaperoille oma leikkinurkkansa. Villa Wesset on myös hotelli ja ravintola kantaa samaa nimeä. Otin lounaaksi Salmon Poke bowlin, joka oli ihanan freesi ja värikäs. Mieheni söi nuudeliannoksen ja pojat valitsivat kumpikin käsintehdyt kalapuikot perunamuusilla. Otin jälkiruoaksi vielä juustokakun raparperillä poikien syödessä jäätelöannokset. Kaiken kaikkiaan todella maistuva ravintolakokemus, vaikka aluksi ajattelin ruokalistan olevan kovin suppea ihmiselle joka ei syö lihaa. Luin jälkeenpäin ravintolan arvosteluja Tripadvisorista, ja ravintola olikin parhaan viiden joukossa muiden ruokailijoiden arvioiden perusteella.

Ravintola on avoinna joka päivä kahdestatoista vähintään puoleenyöhön ja sijaitsee osoitteessa Supeluse 26, Pärnu.

 

 

Pastoraat Cafe

 

 

Pastoraat Cafe sijaitsee Pärnun vanhassa kaupungissa vilkkaan ravintolakadun varrella vanhassa puutalossa. Istuimme ensin vastapäisen ravintolan terassilla, mutta koska emme onnistuneet saamaan 10 minuutissa edes ruokalistaa, vaihdoimme ravintolaa. Ja onneksi vaihdoimmekin! Pastoraatin sisäpihan terassi oli super kiva ja rauhallinen paikka istua poikien kanssa. Otimme pojille alkuun alkoholittomat bellinit, itse tyydyin viiniin ja mieheni kehui ravintolan omaa olutta. Emme ottaneet lainkaan alkuruokia, sillä meillä oli jo kiire hotellille nukuttamaan pojat. Koska pojat valitsivat aikuisten listalta pestoisen kanapastan puoliksi, minäkin päädyin valitsemaan katkarapupastan valkoviinikastikkeessa. Pastat olivat erinomaisia, mutteivat valitettavasti jättäneet enää tilaa jälkiruoalle. Kävin sisällä kuitenkin kurkkaamassa ravintolan runsasta kakkuvitriiniä.

Ravintolan aamiaislistansa vaikutti myös todella hyvältä, ja ravintolan yhteydessä toimii myös kivan näköinen Rosenplänter putiikkihotelli. Pastoraat Cafe on avoinna joka päivä aamukahdeksasta yhdeksään illalla ja sijaitsee osoitteessa Kuninga 30, Pärnu.

 

 

aleksandri pub

 

Ravintolan sisustus oli tyylisuunnaltaan prätkäväen mieleen

 

Etsimme lounasravintolaa lähtiessämme ajamaan Pärnusta kohti Tallinnaa, ja selailin Tripadvisoria. Silmiini osui matkan varrella oleva Aleksandri Pub, joka nimestään huolimatta komeilee Tripadvisorissa Pärnun ravintoloiden ykkössijalla. Vilkaisin nettisivuilta nopeasti menua, ja näpyttelimme osoitteen navigaattoriin. Ravintolan edessä oli aidattu parkkialue ravintolan vieraille jossa oli myös muutama nimetty paikka moottoripyörille. Kun astuimme sisään ravintolaan, olin miltei jo astumassa saman tien ulos. Ravintola on todella pub-tyyliin sisustettu ja vähän eri tyylinen kuin ravintolat missä yleensä syömme. Koska meillä oli kuitenkin kiire, päätimme jäädä. Tilasin itselleni lohen maustevoilla, Leonill lohikeiton ja Joelille nakit ranskalaisilla. Vastoin odotuksiani, loheni oli todella onnistunut ja tarjoiltiin runsaalla salaatilla ja lohkoperunoilla. Palvelu oli nopeaa, ja hintataso edullinen. En tiedä olisinko silti antanut paikalle täysiä pisteitä, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, ainakin lounasaikaan.

Aleksandri Pub on avoinna joka päivä 11.30 lähtien ja päivästä riippuen vähintään puoleenyöhön ja sijaitsee osoitteessa Vana-Rääma 8, Pärnu.

 

 

puuttuuko lempparisi listalta?

 

Lue myös: Tallinnan kivoimmat ravintolat ja ostospaikat

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *