Hae
Ruokaturisti
Kaupallinen yhteistyö

Linnanmäen laitteet – Lasten suosikit

Kaupallinen yhteistyö: Linnanmäki

Käymme melko usein Linnanmäellä, sillä asumme Helsingissä ja pyrimme kesällä iltaisin päiväkodinkin jälkeen tekemään yhdessä jotain hauskaa. Olemme käyneet tänä kesänä Lintsillä pyörähtämässä jo viisi kertaa. Koska alueelle pääsee ilmaiseksi sisään, ja siellä on pienille paljon ilmaislaitteita, selviämme aina reissusta jäätelöiden tai Lintsin superhyvien vohveleiden ja Derby-pelin hinnalla. Vähintään kerran kesässä ostamme koko perheelle kuitenkin rannekkeet ja vietämme koko päivän Linnanmäellä. Tämä kesä oli ensimmäinen kuin myös 3-vuotias Leon sai oman rannekkeen, nyt kun hän on jo 100 cm pitkä, hän pääsee kaikkiin samoihin laitteisiin kuin 6-vuotias isoveljensä. Linnanmäen laitteet muodostavat hyvän kokonaisuuden, josta löytyy erikäisille juuri sopivia elämyksiä.

 

 

Linnanmäen laitteet – Lasten suosikit

 

 

Olimme tällä kertaa Lintsillä täysin lasten ehdoilla, ja kävimme vain laitteissa joihin pääsee alle 120 cm pituiset huvittelijat. 6-vuotias Joel on saanut jo kahtena kesänä oman rannekkeen, ja hänelle kaikki sallitut laitteet olivat jo tuttuja. Hän kaavaili ennakkoon menevänsä suosikkiinsa Lohikäärmeeseen ja Pikajunaan. Tänä vuonna Joel pääsi ensimmäistä kertaa yli 6-vuotiaille suositeltuun Linnunrata eXtra-sisävuoristorataan, ja siitä tuli hänen ehdoton suosikkinsa. Hieman yllättäen hän oli myös kovin kiinnostunut Taikasirkuksen pelleistä, ja kävimme ajelemassa sirkuksessa viisi kertaa.

 

 

Leon pääsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Merirosvolaivaan ja oli niin innoissaan että meni siihen kolme kertaa peräkkäin. En ihmettele yhtään, sillä merirosvolaiva oli pienenä minunkin suosikkini. Linnanmäen laitteet olivat kaikki Leonin mieleen, mutta Helikopterissa ja Merirosvolaivassa ravattiin eniten. Vähän huolestutti miten 3-vuotias suhtautuu mielestäni hurjan oloiseen Lohikäärmeeseen ja Hip Hoppiin, mutta hauskaa näytti olevan. Oli ihanaa, kun pääsi vielä Leonin kanssa laitteisiin ja näki hänen riemunsa. Pääsin Leonin kanssa muun muassa Hepparadalle, Propelliin, Helikopteriin, Rekkaralliin ja Kahvikuppikaruselliin.

Voit kurkata Linnanmäen sivuilta mihin laitteisiin minkäkin pituinen huvittelija pääsee.

 

Puuhaa perheen pienemmille ilman ranneketta

 

 

Jos perheen pienin on vielä alle 100 cm pitkä, eikä siis vielä juurikaan hyödy rannekkeesta, Linnanmäellä on paljon katseltavaa ja ihmeteltävää hänellekin.

  1. Ilmaislaitteet alle 100 cm pituisille: Alle metrin pituiset pääsevät ilmaiseksi viiteen laitteeseen, kun taas yli 100cm pituiset pääsevät jopa kahdeksaan. Leon pääsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Merirosvolaivaan ja oli aivan haltioissaan.
  2. Kolikolla toimivat laitteet: Leon rakastaa uuden Pellentalon takana sijaitsevaa jättimäistä kaivinkonetta. Eurolla saa kaivella hiekkaa isolla kauhalla noin kahden minuutin ajan. Lisäksi alueella on muita eurolla toimivia äänekkäitä ja värikkäitä härpykkeitä. Muista siis varata kolikoita mukaan!
  3. Matka maan ytimeen -leikkialue: Tämä  leikkialue viihdyttää kumpaakin poikaa helposti parikymmentä minuuttia. Siellä on erilaisia kiipeilytelineitä, riippusilta ja tunneleita.
  4. Peilikäytävä: Tältä käytävältä löydät entisen Naurutalon peilit. Taapero tykkää ihastella itseään erilaisista vääristävistä peileistä, ja varsinkin päätä suurentava peili jaksaa aina riemastuttaa.
  5. Estradi-esiintymislava: Olemme nähneet ilmaisella ulkoilmalavalla esimerkiksi vatsastapuhuja Sari Aallon, sirkuskoulun esityksen ja osallistuneet tanssikouluun. Nyt pandemia-aikaan esityksiä on paljon harvemmin, mutta ehkä taas ensi kesänä!

 

 

Linnanmäki-päivää ei tarvitse varata ennakkoon, mutta asiakasmäärät on rajattu niin että turvavälit säilyvät. Linnanmäen verkkosivuilla on päivittyvä kävijälaskuri, josta voi kurkata silloisen huvipuiston kävijätilanteen. Me olimme tehneet varmuudeksi varauksen, ettei käy niin ettemme pääsekään sisään. Tulimme puistoon heti sen auettua eikä jonoista ollut silloin vielä tietoakaan. Kävimme ensimmäiseksi klassisella autoradalla ja etenimme siinä järjestyksessä mitä laitteita tuli vastaan. Söimme lounaaksi hodarit, sillä lapset eivät malttaneet kauaa istua paikoillaan. Ostimme matrilakuja ja popcornia vielä välipalaksi, ja pääsimme kotiin vasta seitsemän aikaan. Ajattelin aamulla, että olemme Lintsille muutaman tunnin, mutta päädyimme huvittelemaan huimat seitsemän tuntia putkeen. Aika hyvin pojat jaksoivat, eivätkä kertaakaan valittaneet edes kävelemisestä. Aika rientää, kun on hauskaa!

 

 

Ikimuistoista päivää Linnanmäellä!

 

Lue myös: Kesäloman ”bucket list” – Mitä haluan kokea kesällä

 

Kaupallinen yhteistyö: Linnanmäki

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Linnanmäellä on kyllä ihan oma huvipuistotunnelma, olen usein käynyt juurikin alueella vain fiilistelemässä kun on niin mukavaa! Ihania kesäkuvia!❣️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.