Hae
Ruokaturisti

Sormiruokailijan muffinssit lohella ja parsakaalilla

Tässä vuoden ikäisen Leonin lempimuffinssien resepti, sillä hän pitää kovasti lohesta ja parsakaalista. Parsakaali olikin ensimmäinen kiinteä ruoka, jota Leon maisteli. Teen näitä muffinsseja yleensä kerrallaan kaksi pellillistä, ja pakastan suurimman osan. Sormiruokailijan muffinssit ovat nimittäin älyttömän käteviä eväitä mukaan ravintolaan tai muille retkille. Käymme lauantaisin koko perheen kanssa ulkona syömässä, ja olen joka kerta ottanut Leonille kolme lohimuffinssia mukaan. Kun ne ottaa pakkasesta, ne säilyvät myös hyvin muutaman tunnin kaupungilla pyörimisen ajan, ja ne voi lämmittää ravintolassa.

 

Sormiruokailijan lohi-parsakaalimuffinssit  (12 kpl)

 

Sormiruokailijan muffinssit

 

Mitä tarvitset:

  • 250 g lohta
  • 50 g parsakaalta (keitettynä)
  • 2 dl kauramaitoa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Mustapippuria, valkosipulia ja Provencen yrttiseosta

 

 

Vaiheet:

  1. Kuutioi nahaton ja ruodoton lohi pieniksi paloiksi, ja pilko parsakaali.
  2. Sekoita lohen joukkoon parsakaali, kauramaito, kananmuna, sitruunamehu ja öljy.
  3. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja mausteet, ja lisää ne lohiseoksen mukaan. Sekoita kunnolla.
  4. Laita pari ruokalusikallista taikinaa jokaiseen paperiseen muffinssivuokaan, niin että seos jakaantuu tasaisesti 12 muffinssivuokaan.
  5. Paista 20 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla.

 

Mums!

SORMET SUUHUN JA BON APPÉTIT!

 

Muita sormiruokareseptejäni löydät #sormet suuhun -tunnisteella blogistani.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *