Hae
Ruokaturisti

Viikonloppuni taaperon kanssa kahdestaan

Olen viettänyt nyt kolme kokonaista päivää itsekseni Leonin kanssa. Mieheni ja Joel lähtivät pitkäksi viikonlopuksi reissuun, ja me jäimme Helsinkiin kahdestaan. Olen aiemminkin kertonut, että poikamme ovat melko vilkkaita ja meille on välillä haastavaa kahdestaankin pysyä heidän perässään. Niinpä ajattelin, että meidän viikonlopusta kahdestaan saattaa tulla melko leppoisa, mutta en osannut silti odottaa näin rentouttavaa viikonloppua. Tuntuu, että sain viettää Leonin kanssa aikaa yhtä intensiivisesti  kuin äitiyslomalla ja pääsin tutustumaan entistä paremmin mahtavaan taaperoomme.

 

Lasten Festareille Töölönlahdella

 

Perjantaina Leon oli äidilläni hoidossa kunnes pääsin töistä. Tein meille päivällistä ja lähdimme ulos leikkimään. Otin Leonin pyörän mukaan, mutta hän hylkäsi sen heti ensimmäiseen näkemäänsä pyörätelineeseen. Istuimme yhdessä hiekkalaatikolla, ja teimme kaikessa rauhassa hiekkakakkuja. Kun 4-vuotias Joel ei ollut mukana, Leon leikki paljon keskittyneemmin ja haki huomiotani ihan eri tavalla. Oli mukavaa pystyä kerrankin antamaan hänelle täysin jakamaton huomioni, kun isoveli puolestaan nautti toisessa kaupungissa isänsä jakamattomasta huomiosta. Lauantaina vietimme aamupäivän ystäviemme kanssa Lasten Festareilla. Kerrankin Leon sai päättää mitä festareilla tehdään, yleensä isoveli pyrkii sanelemaan tahdin. Festareiden jälkeen menimme vielä keskustaan syömään, ja sitten kotiin pitkille päikkäreille. Alkuillan vietimme sitten taas ulkona koiria, lintuja ja lentokoneita ihmetellen. Sunnuntaina ulkoilimme Leonin synttärikaiman kanssa aamupäivän lähipuistoissa. Päikkäreiden jälkeen Joelin kummi ja hänen tyttärensä tulivat meille leikkimään. Ihanan leppoisa viikonloppu!

 

Kukkia nuuskimassa

 

Muistan hyvin, kuinka hajalla olin yhden lapsen äitinä jos mieheni lähti työmatkalle ja jäin kotiin Joelin kanssa kahdestaan. Aika tuntui silloin menevän todella hitaasti, laskin tunteja kunnes mieheni tulee kotiin. Tuntui jotenkin rankalta hoitaa Joelia yksin, huolehtia itse kaikista hänen tarpeistaan ja tehdä meille lounaat ja päivälliset yksin. Nyt kun olen tottunut kahteen vilkkaaseen miniin, ja siihen ettei omaa aikaa juurikaan ole ellei itä erikseen järjestä, yhden lapsen kanssa oleminen tuntui aivan lomalta. Leon nukkuu edelleen kolmen tunnin päiväunet, mutta Joel ei nuku lainkaan enää päikkäreitä. Niinpä yleensä viikonloppuisin puuhaamme Joelin kanssa kaikenlaista kun Leon nukkuu. Tänä viikonloppuna join jäälattea, katselin Netflixiä ja kirjoittelin blogia kaikessa rauhassa Leonin nukkuessa. Toinen asia mikä tekee Leonista niin helpon hoidettavan on se, että hän nukahtaa iltamaitonsa jälkeen kahdeksalta omaan sänkyynsä. Sain siis iltaisin roimasti omaa aikaa, yleensä kun isoveljen nukuttamiseen menee 1,5 tuntia joka ilta. Lauantaina hyvä ystäväni tuli meille kylään Leonin nukahdettua. Teimme salaattia, joimme vähän viiniä ja juttelimme kerrankin ilman mitään kiirettä. Minulla on vielä yksi vapaailta edessä, ja ajattelin tehdä popcornia ja katsoa oikein kunnon romanttisen hömppäleffan.

 

Mama, ota syliin!

 

Vaikka viikonloppumme on ollut super hauska, meillä on ollut tietysti myös ikävä Joelia ja miestäni. Olemme soitelleet joka päivä videopuheluita, ja Leon hymyilee niin leveästi nähdessään Joelin ja isänsä. Heillä on ollut todella hauska viikonloppu, ja Joel kertoilee ihan innoissaan mitä kaikkea hän on nähnyt, ja syönyt. Vaikka parasta onkin matkustaa perheenä, tämä viikonloppu teki meille kaikille varmasti hyvää. On ollut todella ihana viettää näin intensiivisesti laatuaikaa taaperoni kanssa. Hän on aivan ihana: todella temperamenttinen, mutta pieni suloinen keppostelija. Leonista hauskinta on saada muut nauramaan, ja hän tekee mitä kummallisempia juttuja saavuttaakseen tämän. Välillä arki kahden lapsen kanssa hujahtaa aika nopeasti ohi, ja siksi olen kiitollinen, että sain tilaisuuden pysähtyä nauttimaan Leonin seurasta aivan kahdestaan. Nyt ymmärrän kun isompien lapsien vanhemmat lähtevät välillä reissuun vain yhden lapsen kanssa, ehkä ensi kerralla lähden Joelin kanssa pariksi yöksi vaikkapa Legolandiaan sillä pienempää Leonia kyseinen paikka ei vielä moneen vuoteen kiehdo.

 

Lue myös: Rankka lomamatka, jonka jälkeen kaipaan lomaa

2 kommenttia

  1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

    Oi vitsit ihan huippua, että saitte tehtyä tuolleen :). Tekee hyvää sekä itselle, että lapselle kun saa jakamatonta huomiota.

    Mies kävi esikoisen kanssa kahdestaan legolandissa kesäkuussa ja olin sillon 3-päivää Taaperon kanssa kahdestaan. Meni kyllä nopeesti aika ja oli kivaa 🙂
    https://blogit.terve.fi/fitfatmama/yksin-3-paivaa-taaperon-kanssa-mita-tehtiin/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *