Hae
Nina ja minit

Pikalounas: Kermainen katkarapukastike riisillä

Millainen on hyvä pikalounas etätoimistopäivälle tai viikonloppuna? Aikaa saa mennä vain vartti, pilkottavaa ei saa juurikaan olla ja mukana olisi hyvä olla vain muutama raaka-aines. Tämä kermainen katkarapukastike on meidän perheen luottoresepti kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on se, että ruoan laittamiseen menee 15 minuuttia eikä tarvitse pilkkoa kuin kesäkurpitsaa. Ja toinen syy on se, että taaperomme syö tätä aivan mielettömän hyvällä ruokahalulla Meillä onkin pakasteessa aina katkarapuja ja soijapapuja hätävarana, jos emme keksi mitään muuta kokattavaa.

 

katkarapukastike riisillä

katkarapukastike riisillä

Mitä tarvitset:

  • Pussillinen isoja katkarapuja (200g)
  • 250 ml kaurakermaa
  • Puolikas kesäkurpitsa tai kokonainen pieni
  • 100 g soijapapuja
  • 1 tl mietoa currymaustetta
  • 1 rkl pieneksi silputtua inkivääriä
  • Puolikkaan limen mehut

 

 

Vaiheet:

  1. Laita riisi kiehumaan paketin ohjeen mukaan.
  2. Pilko kesäkurpitsa melko ohuiksi paloiksi. Paista palat kuumalla pannulla, ja lisää pilkottu inkivääri.
  3. Kun kesäkurpitsat ovat hieman ruskistuneet, lisää kaurakerma, soijapavut, curry ja limemehu.
  4. Sekoita kastike hyvin, anna kiehahtaa ja alenna lämpötilaa. Anna hautua viitisen minuuttia.
  5. Lisää jäiset katkaravut  mukaan vasta kun kastike on muutoin valmis.  Ne saavat olla pannulla korkeintaan muutaman minuutin kunnes kastike kiehahtaa. Ota kastike pois liedeltä etteivät katkaravut sitkostu.
  6. Kokoa annos riisin ja haluamasi lisukkeiden kanssa lautasille.

 

 

Hyvää lounastaukoa!

 

Kokkaa kylmäksi lounaaksi edellisenä päivänä:  Espanjalainen munakas – 4 raaka-aineen tortilla espanola

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *