Hae
Ruokaturisti

Täyteläinen linssilasagne

Lasagne on ylellinen arkiruoka siinä mielessä, että vaikka se on helppo tehdä, sen tekemiseen menee melko kauan. Teemme ainakin kerran kuussa lasagnen nyhtökaurasta, soijarouheesta, härkiksestä tai punaisista linsseistä. Meidän kaikkien lemppari on kuitenkin tämä täyteläinen linssilasagne. Söisin tätä ainakin kerran viikossa, jos vain ehtisin kokkaamaan. Tässä reseptissä ei ole lisättyä suolaa, sillä juustoissa on sitä ihan tarpeeksi. Vältämme muutenkin suolan käyttöä ruoanlaitossa lasten takia, sillä suolaa on helppo lisätä omaan annokseensa jäkikäteen. Reseptin linssikastike sopii sellaisenaan myös pastan kanssa, jos aika ei ihan riitä lasagneen asti.

Linssilasagne

 

Mitä tarvitset:

Linssikastike:

  • 1,5 dl kuivattuja linssejä
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä
  • Ripaus mustapippuria
  • 1 tl paprikaa
  • Tuoretta tai kuivattua basilikaa

 

Juustokastike:

  • 50 g voita
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl kauramaitoa
  • 100 g juustoraastetta tai vegaanista juustoa

 

Lasagnen päälle:

  • 50 g juustoraastetta tai vegaanista juustoa
  • 2 tomaattia viipaloituna

 

Vaiheet:

Valmista linssikastike:

  1. Huuhtele linssit
  2. Silppua sipulit, ja kuullota ne pannulla öljyssä.
  3. Lisää pannulle tomaatti, vesi ja mausteet.
  4. Anna kiehahtaa, ja lisää joukkoon linssit.
  5. Lisää hieno porkkanaraaste aivan kypsennyksen loppuvaiheessa sekaan
  6. Hauduta kastiketta 15 minuuttia.

 

Valmista bechamel kastike:

  1. Kuumenna voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  2. Lisää kaura maito vähitellen ja sekoita koko ajan tasaiseksi.
  3. Kuumenna kastike sekoittaen ja lisää lopuksi juustoraaste ja pippuria.

 

Kokoa linssilasagne uunivuokaan:

  1. Levitä lasagnevuoan pohjalle ensin linssikastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 2-3 lasagnelevyä vuoan koosta riippuen. Laita levyjen päälle taas linssikastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  2. Kaada loput juustokastikkeesta päällimmäiseksi, lado päälle viipaloitua tomaattia ja loput juustoraasteesta.
  3. Paista lasagnea 200-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia. Muista antaa lasagnen vetäytyä vähintään 15 minuuttia, tämä on se vaikein osuus, mutta kannattaa jaksa odottaa!

 

Hyvää ruokahalua!

 

Tee jälkiruoaksi:  Mustikkamuffinssit valkosuklaasydämellä

 

7 kommenttia

  1. HennaTr kirjoitti:

    Siiiis nyt en kestä – MIKSI ! Vatsa huutaa ruokaa, eikä mitään ihanaa rasvaista oöe kaapissa ja sitten tämä ? Näyttää herkulliselta!

    https://hohtavaelamani.blogspot.com/?m=1

  2. Milana Lappalainen kirjoitti:

    Ihan tajuttoman hyvää:) eksyin sattumalta ja nyt pitää tutkia, jos löytyisi vielä muita hyviä reseptejä<3

  3. JB Enkenberg kirjoitti:

    Pitääpä kokeilla. Hyvältä näyttää ❤️

  4. Leena kirjoitti:

    Vhh versio kuka osaisi muuntaa kiitos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *