Hae
Ruokaturisti

Uhmaikäistä ei nuku(te)ta

Kuva lavastettu, sillä kun Joel oikeasti nukahtaa on jo melko pimeää

Tilanne on sen verran parantunut heinäkuusta, että Joel suostuu jäämään iltasadun jälkeen yksin huoneeseensa yövalonsa ja pehmolelujensa kanssa. Tämän jälkeen alkaa kuitenkin täysin mahdoton juoksutusrumba. Joel pelaa aikaa noin tunnin ajan huutelemalla koko ajan mitä älyttömimpiä pyyntöjä, ja kävelee olohuoneeseen jos emme välitä hänen pyynnöistään. Tässä lista vakiopyynnöistä, joita 3,5 -vuotiaamme keksii pyytää joka ilta, yleensä tässä järjestyksessä:

 

1. Saanko uutta vettä vesipulloon?
2. Voitko tulla peittelemaan?
3. Voitko tulla kääntämään peiton oikein päin?
4. Haluan kuunnella Elsaa (Frozenia)!
5. Voitko laittaa minulle sukat jalkaan?
6. Voitko laittaa minulle housut jalkaan?
7.  Voitko tulla peittelemaan?
8. Minä haluan Ihaan sänkyyn!
9. Voitko tulla peittelemään Ihaan?
10. Voitko laittaa minulle nämä sukat käsiin?
11. Minä en halua tätä musiikkia!
12. Voitko hieroa minun mahaa?
13. Peitto!!!
14. Voitko tulla nukkumaan minun kanssa?

 

Hyväuninen Leon päiväunillaan

 

Vielä on siis paljon työtä tehtävänä, olemme yrittäneet olla toteuttamatta näitä älyttömiä pyyntöjä. Joel on aika uhmakas, ja huutaa ”Peitto!!!!!” niin kauan kuin joku tulee huoneeseen. Olemme käyneet huoneessa siksi, ettei Leon heräisi Joelin pyyntöihin. Tiedän, että pitäisi vain olla johdonmukainen, kärsivällinen ja sietää sitä kiukuttelua. Tilanteesta koomisen tekee se, että pieni Leon nukahtaa todella kiltisti yöunille iltamaidon jälkeen puoli kahdeksan maissa. Imetän Leonin iltatoimien jälkeen, jonka jälkeen lasken hänet omassa huoneessaan pinnasänkyyn, annan kainaloon leijonarievun ja tutin suuhun, ja lähden vain pois huoneesta. Leon jää todella tyytyväisenä nukkumaan yksin, ja on viimeisen kuukauden herännyt vasta puoli kahdeksan aikaan aamulla. Vaikka Joel ei vauvanakaan nukahtanut koskaan näin helposti, niin silti pelkään sitä päivää jolloin nukutusrumba alkaa myös Leonin kanssa.

 

miten teillä nukutaan?

 

Lue myös: Taaperoa ei nuku(te)ta ja Saamani vinkit nukutusrumban selättämiseen.

 

2 kommenttia

  1. Laukkanen kirjoitti:

    Apua. Ihan sama tarina meillä ja juuri alkanut. Miten nopeasti meni ohi ja millä konstilla?

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Vieläkin on melko haastavaa, etenkin jos Joel on nukkunut päiväkodissa päikkärit. Suurin apu on ollut Kani, joka tahtoi nukuttaa äänikirjasta, suosittelen! Sitä kuunneltaessa Joel nukahtaa alle 30 minsaa (sadun kesto), kun itse kuuntelen satua vieressä. Tosin satu on niin unettava Eija Ahvon lukemana, että meinaan itsekin nukahtaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *