Hae
Ruokaturisti

Ihanaa teidän näköistä joulua!

Halusin toivottaa teille kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua! Yritetään kaikki olla stressaamatta turhia, ja keskittyä nauttimaan joulupyhistä rakkaidemme kanssa. Mielestäni joulussa on tärkeintä rento yhdessäolo ja aito läsnäolo. Lapsillemme on varmasti paljon tärkeämpää se, että leikin heidän kanssaan kiireettömästi kuin että raadan keittiössä viimeistellen täydellistä kakkua illallispöytään. Lapset odottavat eniten sitä, että saavat viettää aikaa kanssamme, ja tänä jouluna yritän pitää tämän mielessä. Sovimme miehen kanssa varmuudeksi, että laitamme aamusta kännykät pinoon pianon päälle, ja katsomme niitä vain jos ne soivat. 

 

 

Me vietämme tänäkin vuonna joulun kotosalla, ja vanhempamme tulevat meille joulunviettoon. Tämä on meille helpoin ratkaisu, sillä koko kotimme on lapsille turvallinen toisin kuin kyläpaikat usein. Arvostan myös sitä että pojilla on kaikki tavaransa saatavilla koko joulun, eikä meidän tarvitse pakata mitään. Lisäksi kolme kissaamme eivät joudu viettämään joulua yksin kun olemme kaikki kotona. Ja koska kumpikin meistä pitää ruoanlaitosta, kokkaamme mielellämme isommalle porukalle. 

 

Joulupöydästämme ei löydy tänäkään vuonna kinkkua tai kalkkunaa, vaan mieheni tekemä jouluinen seitankinkku. Meillä kinkun sijasta joulupöydässä pääosaa näyttelevät eri kalaherkut, mätileivät ja salaatit. Sen lisäksi äitini tekee joulupöytään laatikot, sillä en suostu syömään kenenkään muun tekemää porkkanalaatikkoa. Jälkiruoaksi tein jo tänään koko perheen suosikkikakun, eli ihanan täyteläisen jenkkityylisen juustokakun Cheesecake Factoryn reseptillä. Se ei ehkä ole jouluisin tai kaikkein edustavin kakku, mutta se on aivan mielettömän hyvää. 

 

 

Yritän tänä vuonna välttää turhaa joulustressiä, ja ottaa ihan rennosti huolimatta pienestä sotkusta tai aikatauluista. Lapset eivät välitä onko kaikki niin kuin kuuluu, mutta he aistivat kodin tunnelman. Kaltaiseni suorittajan kodissa tunnelma kiristyy ikävästi asioiden tai aikataulujen mennessä pieleen. Tänä jouluna tiedostan suurimman vastuuni rennon, kiireettömän joulutunnelman luomisessa, ja pyrin katsomaan joulua lasten silmin. Meillä on monessa asiassa paljon opittavaa lapsilta ja aito läsnäolo ja hetkestä nauttiminen on ehdottomasti yksi niistä tärkeimmistä opeista.

 

Ihanaa, teidän näköistä Joulua! 

 

Lue myös Kolme oivallustani stressittömämpään jouluun.

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Voi kun kaikki lukisivat tämän! ♥️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *