Hae
Ruokaturisti

Lasten vappu: Top 5 -vappuelämykset

Lasten vappu: Munkkeja ja yhdessäoloa

 

Vietämme neljättä kertaa vappua lapsiperheenä, ja Leon viettää toista vappuaan. Juhla pääsi silti jälleen kerran yllättämään meidät vanhemmat. Tajusimme vasta viikonloppuna, että kohtahan on jo vappu. Simaa emme siis ehtineet tänä vuonna tekemään itse, mutta onneksi kaupasta saa nykyään jo melko maukasta simaa. Mietimme, miten teemme pojillemme mahdollisimman mukavan vapun. Nyt kun Joel on kohta jo 4-vuotias, hän nauttii entistä enemmän elämyksistä, ja hänen kanssaan on hirmu kiva puuhailla yhdessä. Me vietämme vappuaaton ihan kotosalla, ja meillä on jo muutama perinne ehtinyt muodostumaan näiden muutaman lapsiperhevuoden aikana. Vappupäivänä näemme ystäviä, vierailemme Vappushokkelossa, ja käymme Linnanmäellä illemmalla. Listasin perheemme, tai poikiemme,  5 must-have vappuhommaa vauva-Leonin kuvan alle.

 

Leon ja elämän 1. vappupallo

 

1. Vappupallot – Joel rakastaa ilmapalloja, eikä Leonillakaan näytä olevan mitään niitä vastaan. Joel on aivan pähkinöinä jopa yritysten mainospalloista, joten riemu on rajaton kun hän saa kauniin foliopallon kätösiinsä. Kävimme yhdessä jo lauantaiaamuna Prismasta hakemassa pallot, jotta Joel saa nauttia niistä mahdollisimman pitkään.  Joel innostui ensin Frozenin Olaf pallosta, kunnes näki Pikku-Myyn ja Vainun. Tästä kärkikolmikosta meille kotiutui kuitenkin Pikku-Myy. Viime vuonna Joel sai valita myös Leonin pallon, mutta nyt yritin antaa Leonin päättää itse. Tehtävä oli melko haastava, sillä jostain syystä Leon ei ollut mistään kiinnostunut. Kun otin käteeni pallon, jossa oli koira juhlahattu päässään, Leon alkoi huutamaan ’Anna, anna!’. Valinta oli siis tehty, ja hauvapallo pääsi matkaan mukaan. Leon osaa sanoa hauva, joten pallo on siinä mielessä oikein sopiva.

 

2. Itsetehdyt munkit – Vappumunkit teemme aina itse, sillä haluan syödä ne aivan tuoreina. Joelille varmaan kelpaisi myös jonkun muun tekemät. Joel rakastaa keittiössä auttamista, ja vielä enemmän työn tulosten syömistä. Munkkien paistaminen on vaan sen verran riskialtista hommaa roiskuvan öljyn takia, että taidamme paistaa munkit vappuaattona ennen kuin Joel tulee päiväkodista. Leon saa tänä vuonna myös munkin, tosin miltei sokeroimattomana.

 

 

3. Linnanmäki – Käymme usein vappupäivänä Lintsillä, jos ei ihan kaatamalla sada. Taaperolle siellä on monta hauskaa ja aivan ilmaista laitetta. Tänä vuonna Joel pääsee myös muutamaan uuteen maksuttomaan laitteeseen, kun on jo hieman yli 100cm. Joelista parasta on katsella, kun isi pelaa Derbya ja usein voittaa pehmolelunkin. Meistä siellä on ihan kiva kävellä ympäriinsä, ja säästä riippuen syödä kesän ensimmäiset jäätelöt.

 

4. Kunnollinen vappuasu – Vappuna pitää pukeutua kuten päiväkodissakin on opetettu. Pukeutumalla suloiseksi eläimeksi saa paljon huomiota myös tuntemattomilta, eikä me vanhemmatkaan kieltäydytä niin suurella todennäköisyydellä ostamasta popcornia Lintsiltä. Meillä on itsellemme kissan korvat, Leonille  Arksien pesukarhujumpsuit ja Joelille mehiläishuppari. Päiväkodin vappujuhliin Joel pukeutuu Spiderman-pukuunsa.

 

5. Kumpulan luontoaiheinen Vappushokkelo – Käymme vappupäivänä Kumpulan kasvitieteellisellä puutarhalla järjestettävässä perinteisessä Vappushokkelossa. Tapahtuman järjestävät Helsingin yliopiston biologian opiskelijoiden ainejärjestö Symbioosi ry. Ohjelmassa on lapsille vaikka mitä kivaa ohjelmaa, eläimiä ja tietysti hauska shokkelorata. Tänä vuonna shokkelo järjestetään 58. kertaa, ja teemana on jääkausi.

 

Hauskaa vappua kaikille!

 

Lue myös: Leikkejä lasten kanssa; Laiskan vanhemman top5

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *