Hae
Ruokaturisti

Bataattipata lähi-idän tapaan

Olin monta vuotta sitten lähi-idän kokkauskurssilla, ja teimme siellä muiden herkkuruokien ohella myskikurpitsapataa. Hukkasin kurssilta saamani reseptin vuosia sitten, ja olen yrittänyt muistikuvieni pohjalta luoda sitä uudelleen. Tämä bataattipata on perheemme vakioruoka, ja teemme sitä vuodenajasta riippuen joko myskikurpitsan tai bataatin kanssa. Bataattipadan saa helposti muussattua lautasella, joten jos jättää suolan eli liemikuution pois niin tätä voi tarjoilla hyvin vauvallekin.

 

Lähi-idän Bataattipata


m
itä tarvitset: 

  • 1 bataatti tai pienehkö myskikurpitsa
  •  1 sipuli
  • 0,5 dl puuroriisiä (tavallinenkin varmaan kelpaa)
  • 0,5 dl punaisia linssejä (ei keitettyjä)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl currya
  • Chiliä oman maun mukaan
  • Tuoretta korianteria koristeluun

 

vaiheet:

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi.
  2. Kuutioi bataatti tai myskikurpitsa kuutioiksi, ulkonäöllä ei niin väliä.
  3. Kuullota sipuleita isossa kattilassa sekoittaen n. 10 minuuttia ja lisää joukkoon bataatit/myskikurpitsat.
  4. Heitä mausteet liemikuutiota lukuunottamatta kattilaan ja freesaa hetki.
  5. Kaada kattilaan 1,5 l vettä niin että bataatit peittyvät. Itse kaadan aina vedenkeittimestä kuumaa vettä.
  6. Lisää liemikuutio kattilaan ja hämmennä kunnolla.
  7. Lisää riisi kattilaan, sekoita kunnolla ja pienennä miedolle lämmölle.
  8. Anna padan hautua 25 minuuttia, ja lisää huuhdellut linssit sekaan.
  9. Sekoita kunnolla ja lisää tarvittaessa vettä, jos riisi on imenyt itseensä vettä odotettua enemmän.
  10. Anna padan hautua miedolla lämmöllä vielä 15 minuuttia, ja tarjoile korianterilla höystettynä.

 

HYVÄÄ RUOKAHALUA!

Kokkaa myös: Täyteläinen linssilasagne

 

2 kommenttia

  1. Erika kirjoitti:

    Hei!
    Resepti oli muuten hyvä, mutta laitoin vesimäärästä n.puolet ja linssejä varmaan kolmin kertaisen määrän reseptiin nähden. Muuten olisi tullut keittoa ? Mutta herkullisen mausteinen pata joka maistui myös taaperolle ?

    • Nina ja minit kirjoitti:

      Hei! Laitoitko riisin ja linssit keittämättömänä mukaan, ne imevät minulla aina suurimman osan vedestä? Hyvä, että löysit tavan jolla sait tehtyä teille maistuvaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *