Hae
Ruokaturisti

Uunimunakas – Helposti muunneltava aamiainen tai lounas

Pojat syövät arkisin aamupalaksi edellisenä iltana tehtyä mustikkatuorepuuroa, tai aamulla keitettyä kaurapuuroa maapähkinävoilla. Itse syön aamupalaa vain todella harvoin. Viikonloppuisin on siksi kiva tehdä koko perheelle yhteistä aamiaista, ja uunimunakas on meidän kestosuosikkimme. Muistan ulkoa meidän munakaspohjan, ja vaihtelemme täytteitä aina sen mukaan mitä kaapista löytyy. Mukana on yleensä aina kasviksia, jotain vihreää kuten pinaattia tai basilikaa, ja fetaa tai luomupekonia. Itse tykkään myös paprikasta, mutten laita sitä koskaan poikien puolella munakasta sillä esikoinen kaivaa sen aina pois. Uunimunakas on myös loistava lounas tai välipala, joka maistuu kylmänäkin.

 

uunimunakas (4 hengelle)

 

Sormiruokailijan uunimunakas

Mitä tarvitset:

  • 7 kananmunaa
  • 1 dl (kaura)maitoa tai -kermaa
  • 1 tomaatti tai puolikas paprika
  • 50 g kypsää pekonia tai kinkkua kuutioituna
  • 50 g juustoraastetta
  • Muutama tuore basilikan tai pinaatin lehti
  • Ripaus mustapippuria

 

Uunimunakas uuniin menossa

 

Vaiheet:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Pilko täytteet pieneksi, myös pinaatin tai basilikan lehdet jos laitat ne munakkaaseen etkä tarjoile niitä tuoreena lisukkeena.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  4. Vatkaa munien sekaan myös maito tai kerma, ja mausteet.
  5. Sekoita lopuksi täytteet sekaan, ja kaada uunivuokaan.
  6. Raasta juusto lopuksi munakkaan päälle, tai käytä valmista juustoraastetta.
  7. Kypsytä munakasta uunissa vuoan koosta riippuen 15-20 minuuttia.
  8. Jäähdytä hieman, ja annostele perheellesi!

 

Hyvää ruokahalua!

 

Testaa myös: Suloiset minimunakkaat uunissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *