Hae
Ruokaturisti

Leonin vaatekaapilla: Vauvan mustavalkoinen tyyli

Aarrekidin mustavalkoinen lempibody

Leon on perheen kuopuksena perinyt jonkin verran isoveljensä vanhoja vaatteita, ja havahduin siihen että olen hankkinut hänelle uutena melkein ainoastaan mustavalkoisia vaatteita. Niitä on nimittäin todella helppo yhdistellä Leonin jo olemassa olevien vaatteiden kanssa. Nykyään suomalaisilta lastenvaatemerkeiltä löytyykin jo tosi kivasti mustavalkoista, ja niinpä mustavalkoisista vaatteista on tullut yksi Leonin tyylin kulmakivistä. Jotkut ovat sitä mieltä, että etenkin musta on liian synkkä vauvalla, mutta en ole koskaan ollut värien suhteen rajoittunut. Kummallakin pojallamme on aina ollut myös ns. tyttöjen värejä, tilasin hänelle juuri ihanan laventelinvärisen Ru-takin. Voisinkin kirjoittaa seuraavan ’Leonin vaatekaapilla’ -tyylipostauksen perinteisistä tyttöjen väreistä poikien vaatetuksessa.

 

Suomalaisen Hicca-merkin body ja muurahaishousut (saatu Instagram näkyvyyttä vastaan)

Arvostan lastenvaatteissa kotimaisuuden lisäksi ekologisuutta ja eettisyyttä. Ostan mahdollisuuksien mukaan pelkästään luomupuuvillaa, ja mielellään Euroopassa valmistettuna. Minua kiinnostaa toki myös puuvillan laatu, ja vaatteen pesun kestävyys. En halua ostaa vaatteita, jotka eivät kestä kierrätystä eteenpäin toisille lapsille. Haluan myös tietää mistä vaatteiden puuvilla tulee, ja kuka lasteni vaatteet on ommellut. Aikamoinen vaatimuslista, mutta onneksi uusia ekologisia suomalaisia vaatemerkkejä tulee markkinoille koko ajan.

Hicca on uusi suomalainen vaatemerkki, joiden ensimmäisessä mallistossa musta, valkoinen ja keltainen leikkivät nätisti yhdessä. Pääsimme Leonin kanssa testailemaan heidän luomupuuvillaisia vauvanvaatteitaan, ja muurahaishousuista tuli meidän lempparit.

 

Suomalaisen Arksie-merkin supersöpö pupuhuppari (saatu bloginäkyvyyttä vastaan) ja Hiccan muurahaishousut

 

Toinen uusi suomalainen tuttavuus on helsinkiläinen Arksie. Heillä on aivan ihania luomupuuvillaisia eläinteemaisia jumpsuitteja ja huppareita, joita hypistelin jo kevään Lapsimessuilla. Leonilla on yllä olevassa kuvassa päällään hupparin pienin koko. Leon on aivan mielettömän suloinen hupparissaan, ja pikku pupulle satelee kohteliaisuuksia ihan tuntemattomilta kun olemme liikenteessä.  Huppari on ihanan pehmoinen, ja siihen on helppo yhdistää vaikkapa mustavalkoiset housut. Unelmoin yhdistäväni huppariin myös Papun keltaiset housut mustilla polvipaikoilla. Onko sellaisia edes olemassa?

 

Mainion mustavalkoinen jumpsuit, joka on isoveljen perintöjä

 

Tykkään lastenvaatteissa leikkisyydestä, ja graafisista kuvioista. Ihastuin Mainion ohueen jumpsuittiin ja sen graafiseen ilmeeseen esikoisemme ollessa Leonin ikäinen. Joel istui ensimmäisen kerran itse tuo jumpsuit päällään. Ilokseni vaate on säilynyt puhtaanvalkoisena Leonille, ehkä hän ottaa ensiaskeleensa siinä. Muita mustavalkoisia suosikkeja ovat Aarrekidin viime vuoden mustavalkoinen raitabody, ja isoveljellä on samistelun nimissä samanlainen raitapaita. Myös Vimman mustavalkoiset lettihousut ovat usein jalassa, tai muuten vain asusteena kuten alla näkyy.

 

Joskus tyylitaiturimme vetäisee housut trendikkääksi shaaliksi

 

Ensi viikonloppuna on Helsinki Design Weekin Little Market tapahtuma Helsingin Suvilahdessa, ja toivon tekeväni lisää hyviä löytöjä sieltä. Tapahtuman ohjelman ja mukana olevat vaatemerkit löydät HDW:n sivuilta. Leon tarvitsisi ainakin pipon talveksi, eikä vielä dropanneista mallistoista ole löytynyt mieleistä.

 

Mitä mieltä olette mustavalkoisesta tyylistä vauvalla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *