Hae
Ruokaturisti

Kuningatarpiirakka pakastimen marjoista

Olen jo kauan himoinnut mehevän marjaisaa kuningatarpiirakkaa. Kaivelin tässä pakastinta yksi päivä, ja huomasin että viime kesän mustikoita ja vadelmia on vielä jäljellä. Väriä pursuava kuningatarpiirakka on oiva tapa tyhjentää pakastin viime kesän mustikoista ja vadelmista odottelemaan loppukesän satoa. Koska pakastimestani ei leivontainspiraation iskiessä löytynyt kaupan kauraista valmistaikinaa, tein pohjan taikinan itse. Mielestäni kaupan valmis kaurainen piirakkataikinapohja on aivan yhtä hyvää, ja täysin sallittu oikoreitti. Tein piirakan valmiiseen vaniljarahkaan ja jätin siksi vaniljasokerin pois.

 

Kuningatarpiirakka

 

 

KAURAPOHJA:

  • 1 kananmuna
  • 100 g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

 

 

kuningatarpiirakka: Täyte

  • 2 dl pakastevadelmia
  • 2 dl pakastemustikoita
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl sokeria

 

Kuningatarpiirakka matkalla uuniin

Vaiheet

  1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä
  2. Sekoita leivinjauhe, vehnäjauho ja kaurahiutaleet keskenään.
  3. Lisää voin sekaan sokeri, kananmuna sekä jauhoseos. Vaivaa tasaiseksi.
  4. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  5. Sekoita keskenään maitorahka, kananmunat ja sokeri. Kaada seos piirakkavuokaan taikinan päälle.
  6. Ripottele jäiset marjat piiraspohjalle tasaisesti.
  7. Paista kuningatarpiirakkaa uunin alaosassa 200-asteessa noin 25–30 minuutin ajan.
  8. Anna jäähtyä ennen herkuttelua ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

 

 

Hyvää ruokahalua!

 

Saattaisit tykätä myös: Suussa sulava mustikkajuustokakku

 

Seuraathan ruokavinkkejä myös Instagramissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *